Şanlı direnişin 96. Yıl Dönümü

31 May 2015

Yunan işgaline karşı ilk halk direnişinin gösterildiği günlerin 96. yıl dönümü 31 Mayıs Pazar günü Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen törenle kutlanacak.

15 Mayıs 1919'da İzmir'in işgal edilmesinin ardından Ege Bölgesi'nin iç kesimlerine yönelen Yunan ordusuna karşı, Ödemiş yakınlarındaki Hacı İlyas Köyü’nde sivil halktan ve askerlerden oluşan "Yiğit Ordusu" tarafından 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gecede direniş göstermiştir. Her yıl Mayıs ayının son Pazar günü yapılan tören bu yıl 31 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen tören İlkkurşun Mahallesi İlkkurşun Anıtı önünde saat 10.00’da başlayacak. Çelenk sunma, saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yapacak. Program halk oyunları gösterileriyle son bulacak.

Tören sonrası, anıtın bulunduğu tepede piknik yapma imkanı bulan vatandaşlar aynı zamanda her yıl olduğu gibi yıl da İlkkurşun Mahallesi girişinde açılacak sergilerde alışveriş yapabilecek.