Bademli 46.Kiraz ve 13. Meyve Fidanı Festivali Yapıldı

14 Haz 2015
19049 defa

Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen Bademli 46. Kiraz ve 13.Meyve Fidanı Festivali 14 Haziran Pazar günü yapıldı.

Meyve fidanı üretimi konusunda Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Bademli’de yapılan festivale AK Parti İzmir milletvekili Nesrin Ulema, bir önceki dönem İzmir milletvekili Rıfat Sait, Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürü Ahmet Güldal, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül Özçınar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yöre ürünlerinin markalaşmasını hedefliyoruz

Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yaptığı konuşmada; “Kiraz başta olmak üzere yöremizde yetişen tüm ürünler marka olma yolunda ilerliyor. Aynı zamanda fidan üretimi konusunda da önemli bir yere sahip olan yöremiz bugün ülkemizin fidan ihtiyacının %60’ını belki de daha fazlasını karşılamaktadır. Bizler sizin emeğiniz karşılığını almanız, ürünlerinizin marka haline gelmesi ve Pazar oluşturulması konusunda gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Hep birlikte güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Program kapsamında, Bademli Kalkınma Kooperatifi onursal Başkanı Mustafa Başel, Yeşil Bademli kalkınma Kooperatifi Başkanı Gülşen Görken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ve İzmir Milletvekili Nesrin Ulema konuşma yaptı.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi

Festival kapsamında Kiraz Üreticisi, Meyve Fidanı Üreticisi ve Kiraz Kraliçesi olmak üzere üç kategoride yarışma düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere Ödemiş Belediyesi ve sponsor firmalar tarafından çeşitli ödüller verildi.  En iyi kiraz üreticisi yarışmasında birinci Ahmet Algın, ikinci Nurettin Küçükten, üçüncü ise Şerif Demirli oldu. En iyi meyve fidanı üreticisi yarışmasında birinci Savaş Girgin, ikinci Ali Rıza Bıyık, üçüncü Urtimur Fidancılık oldu. Bu yıl Kiraz Kraliçesi olarak  21 yaşındaki Kübra Çiftçi seçildi.

Eğlence gün boyu devam etti

Festival kapsamında gün boyunca devam eden etkinlikte, Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün zeybek ekibinin gösterisi yer alırken, Seher Dilmaç, Armağan Uzun, Elif Avcı ve Ankaralı Hadise’nin seslendirdiği şarkı ve türkülerde vatandaşlar doyasıya eğlendi.