Ramazan Sokağı'nda Ney Dinletisi ve Sema Gösterisi

24 Haz 2015

Ödemiş Belediyesi'nin Ramazan Sokağı etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz akşam ney dinletisi ve sema gösterisi düzenlendi. Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen organizasyonda minik semazenlerin gösterisi izleyicileri büyüledi.

Program, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki Ney Kursiyerleri tarafından verilen dinleti ile başladı. Ney öğreticisi Fatih Tedik ile kursa katılanlardan oluşan grubun seslendirdiği ilahilere zaman zaman izleyicilerde eşlik etti.

Ney grubunun dinletisinde minik semazenler de gösterilerini sergiledi. Yaşları 10-12 arasında değişen semazenler, İnönü İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve İmamhatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşmaktadır. Yaklaşık bir saat süren etkinlikte semazenlerin solo ve grup olarak gösterisi izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü.