Ödemiş 1. Fotomaraton Fotoğraf Yarışması Yapıldı

04 Eyl 2015

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu işbirliği ile 3-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Foto Maraton Yarışması'nın ödül töreni Yıldız Kent Müzesi'nde  yapıldı.

Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinden 108 yarışmacının katıldığı yarışmada, Ödemiş'in tarihi, kültürel yapısını, doğal güzelliklerini ve insanı fotoğraf karelerine yansıtıldı. Yarışmacılar çekmiş oldukları toplam 459 fotoğrafı juriye  teslim etti. Değerlendirme  sonucunda; birinci İzmir'den Öner İlkme, ikinci Ordu'dan Şeref Akçay, üçüncü ise İzmir'den Ege Apaydın oldu. Üç mansiyonluk ödülleri ise Muğla'dan Ahmet Çağlar, Mersin'den Ali Yaroğlu ve Ordu'dan Şeref Akçay'a verildi. Birgi özel ödülü ise Konya'dan katılan Hüseyin Bostancı'ya verildi.

Belediye tarafından birinciye 2.500 TL, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye 1.000 TL'nin verilirken, mansiyon ve Birgi Özel ödülüne de 500 TL ile plaket verildi.

Amatör ve profosyonel fotoğrafçıların çekmiş olduğu birbirinden güzel fotoğraflar katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.