Ödemiş’te Çocuk Şenliği Başlıyor

01 Eyl 2015

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez yapılacak olan Çocuk Şenliği bugün (1 Eylül 2015 Salı) Mendegüme’de başlıyor. 13 Eylül tarihine kadar her gün farklı bir mahallede yapılacak şenliğin ilk durağı Hamamköy, Demirdere, Çayır, Küçükören ve Güney’den oluşan Mendegüme de olacak.

Demirdere Mahallesi’ndeki halı saha yanında kurulacak etkinlik alanında çocukları rahatlıkla kullanabileceği birbirinden farklı şişme oyun grupları kurulacak. İllüzyonist, masal kahramanları ve palyaçoların yer alacağı etkinlikte yüz boyama, balon şişirme ve akrobasi etkinlikleri gerçekleştirilecek. Sahne gösterilerinin de yer alacağı etkinlikte Ödemiş Belediyesi tarafından tüm çocuklara ücretsiz olarak dondurma ve elma şekeri ikram edilecek.

Çocuklara deney yapma imkanı sağlanacak

Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren Deneme ve Bilim Merkezi şenlik alanında stant açarak, çocuklara eğitsel deneyler yapma imkanı sunacak. Tırmanan huni, eğik düzlem, sonsuzluğa bakış, güneş enerjisi deney düzeneklerinin yer aldığı stantta çocuklara ücretsiz bilim dergileri dağıtılacak.

Ödemiş’in her köşesinde yaşayan vatandaşlara eşit hizmet edilmesi ve etkinliklerden faydalanılması amacıyla bu yıl ilçe merkezi dışında 11 mahallede Çocuk Şenliği yapılacak. Bu kapsamda; 2 Eylül Mursallı, 4 Eylül Ödemiş Merkez, 5 Eylül Bozdağ,  6 Eylül Gölcük, 7 Eylül Kayaköy, 8 Eylül Konaklı, 9 Eylül Ovakent, 10 Eylül Kaymakçı, 11 Eylül Çaylı, 12 Eylül Birgi ve 13 Eylül’de Bademli’de etkinlik gerçekleşecek.