Cumartesi, 30 Mayıs 2015

 

Ödemiş Belediyesi’nin organize ettiği Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu  ile Dosta Doğru programında izdiham yaşandı.

Ödemiş Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında ünlü İlahiyatçı ve akademisyen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu Ödemişli sevenleriyle buluşturdu. Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Belediye Meclis Üyeleri ve yaklaşık 2000 kişinin katıldığı söyleşide Hatipoğlu dini bilgiler verdi.

Sohbet şeklinde geçen söyleşide, üç aylar hakkında bilgiler veren Hatipoğlu, yanlış bilinen konulara değinerek konuklarını aydınlattı. Kendine has üslubuyla bilgiler veren Hatipoğlu’nu dinleyen Ödemişliler zaman zaman gözyaşlarına boğuldu. Yaklaşık bir saat süren program sonunda Ödemiş’e tekrar gelmek istediğini belirten Nihat Hatipoğlu, Ödemiş Belediyesi’ne teşekkür etti.

Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yaptığı konuşmada Nihat Hatipoğlu gibi önemli bir ilahiyatçıyı ilçede ağırlamaktan ve Ödemişlilerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek;“Sizlerde bu sevgi ve coşku olduğu sürece Ödemiş Belediyesi her kesime hitap edecek etkinlikler yapmaya devam edecek” dedi.

Program sonunda sevenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Nihat Hatipoğlu, salondan güçlükle çıktı.

Kategori Etkinlikler

Ödemiş Belediyesi’nin katkılarıyla Demirdere Muhtarlığı tarafından organize edilen 3. Demirdere Erik ve Kiraz Şenliği coşkulu bir şekilde kutlandı.

Demirdere Mahallesi Festival alanında yapılan etkinliğe Belediye Meclis Üyelerinden, Selahattin Kundak, Hayrettin Özbudak, Şakir Gelen, Zekeriya Karabıyık, Nazan Dönmez, Sezer Türkmenoğlu, Ali Eker,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Muhtar Muammer Kırıcı,  bölgenin en önemli ürünlerinden olan erik ve kiraz’ın ihraç edilmesi gerektiğini vurguladı. Kırıcı; “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz şenliğimizin amacı erik ve kirazımızın tanıtımının en iyi şekilde yapılması ve üretimin teşvik edilmesidir. Belediyemiz yanımızda, bizlere her türlü desteği sağlıyor. Devletimizin de katkılarıyla Pazar oluşturmayı sağlayacağız. Organizasyonumuza katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Büyük bir kalabalığın yeraldığı şenlikte vatandaşlar, Popstar Alaturka’dan Belgin, Türk Halk Müziği Sanatçısı Elif Avcı, O Ses Türkiye Yarışması katılımcılarından Esra Akman ve İzmir’in Ferdi Tayfur’u Ahmet Durmuş seslendirdiği birbirinden güzel şarkı ve türkülerde eğlenirken,  Komedi Dans Üçlüsü gösterisinde bol bol kahkaha attılar.

 

Kategori Etkinlikler
Pazar, 31 Mayıs 2015 00:00

Şanlı direnişin 96. Yıl Dönümü

Yunan işgaline karşı ilk halk direnişinin gösterildiği günlerin 96. yıl dönümü 31 Mayıs Pazar günü Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen törenle kutlanacak.

15 Mayıs 1919'da İzmir'in işgal edilmesinin ardından Ege Bölgesi'nin iç kesimlerine yönelen Yunan ordusuna karşı, Ödemiş yakınlarındaki Hacı İlyas Köyü’nde sivil halktan ve askerlerden oluşan "Yiğit Ordusu" tarafından 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gecede direniş göstermiştir. Her yıl Mayıs ayının son Pazar günü yapılan tören bu yıl 31 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen tören İlkkurşun Mahallesi İlkkurşun Anıtı önünde saat 10.00’da başlayacak. Çelenk sunma, saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yapacak. Program halk oyunları gösterileriyle son bulacak.

Tören sonrası, anıtın bulunduğu tepede piknik yapma imkanı bulan vatandaşlar aynı zamanda her yıl olduğu gibi yıl da İlkkurşun Mahallesi girişinde açılacak sergilerde alışveriş yapabilecek.


 

Kategori Etkinlikler

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama