Cumartesi, 05 Eylül 2015

Tarım ve hayvancılık kenti olan Ödemiş, yetiştirdiği ve ürettiği ürünlerle de marka olma yolunda ilerliyor. Bölgenin en önemli tarım ürünü olan patatesin tanıtımına katkı sağlamak ve Ödemiş patatesinin farkındalığını arttırmak amacıyla ilk kez "Patates Yemekleri ve Hamur İşleri"  yarışması düzenlendi. Birbirinden hünerli hanımların yarıştığı yarışmada ödüller, düzenlenen törenle Belediye Başkanı A.Mahmut Badem ve meclis üyeleri tarafından verildi.

Patates Yemekleri yarışmasında; "Domates Yatağında Patates Dolma" ile birinci Gülşah Yetiştiren, "Patatesli Bülbül Yuvası" ile ikinci Gülcan Gürses, "Garnitürlü Püre" ile üçüncü Gönül Şirin oldu.

Hamur İşleri kategorisinde ise Patatesli Lokma Tatlısı ile birinci Havva Teştaban, "Patatesli Kol Böreği" ile ikinci Pervin Sezgin, üçüncü Filiz Gezer oldu.

Yarışmada birincilere tam, ikincilere yarım ve üçüncülere ise çeyrek altın ile plaket hediye edildi.

 

Kategori Etkinlikler

Ödemiş’in kurtuluşunun 93. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Selçuk Belediye Tiyatrosu’nun “Kadınlık Bizde Kalsın” adlı oyunu Ödemiş’te gösterilecek.

5 Eylül Cumartesi günü saat 20.30’da Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gösterilecek olan oyun Ödemişli tiyatro severlerle buluşacak. Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı, yönetmenliği Erol Namdar’ın yaptığı oyun 20 kişilik oyuncu kadrosuyla sahne alacak. Oyun da kadın erkek ilişkilerini değişik vakit ve yerlerde incelenerek mizahi bir dille ele alınıyor.

Kategori Etkinlikler

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama