Bu sayfayı yazdır

Panel: Ramazanda Sağlıklı Beslenme

24 May 2017
3435 defa

Ödemiş’te “Ramazanda Sağlıklı Beslenme” konulu panel düzenlendi. Panelde Ramazan öncesi vatandaşlar sağlıklı oruç tutma konusunda bilgilendirildi.

Vatandaşların Ramazan ayında rahat bir şekilde oruç tutmaları amacıyla Ödemiş  Belediyesi, Ege Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Ödemiş Ticaret Borsası ve Kent Konseyi işbirliği ile panel organize edildi. Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılan panele Kaymakam Celil Ateşoğlu, Kent Konseyi Başkanı Doç.Dr. Funda Yoldaş, daire müdürleri, vatandaşlar  ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Esin Çeber Turfan; “Üniversiteler bilimsel bilgiyi iletmek için vardır. Üniversiteler meslek profesyonellerini yetiştirmek için vardır. Aynı zamanda bağlı bulunduğu yörede halkı bilgilendirmek için vardır. Bizler ilçe yöneticilerimiz ve eğitimciler olarak Ödemişlilere hizmet vermek ve halkın üniversitesi olmaya karar verdik.  Bundan sonrada halkı bilgilendirmek üzere paneller ve konferanslar düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Doç.Dr. Funda Yoldaş konuşmasında hem eğitimci hem de Kent Konseyi olarak böyle önemli bir oluşumun içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Paneli Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Ödemiş Sağlık Yüksekokulu Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Neriman Soğukpınar yönetti. Dr. Eren Erçiçek ilk konuşmacı olarak katılımcılara “Ramazanda Oruç ve Sağlık” konusunda sunum yaparak bilgiler verdi. Daha sonra Diyetisyen Sevinç Baygın ise “Ramazan ve Sağlıklı Beslenme” konusunda önemli bilgiler paylaştı. 

Panel sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi. 

Resim Galerisi