Gölcük'te Trafik Sorununa Çözüm

30 Haz 2017

Ödemiş Belediyesi yaz aylarının gelmesiyle en çok tercih edilen dinlenme yerlerinden biri olan Gölcük'te üç otopark ve üç tuvalet yapıyor.

Gölcük temiz havası, doğa güzellikleriyle Ödemiş'in en önemli turizm yerlerinden biri konumunda. Hafta sonu ziyaretçi akınına uğrayan bölgede vatandaşların otopark sorununa çözüm için 3 adet yeni otopark yapıyor. Bu hafta iki tanesi hizmete girecek olan otoparkların üçüncüsü  önümüzdeki haftalarda hizmete sunulacak.  Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı A. Mahmut Badem;“Gölcük mahallemiz turizm açısından çok önem verdiğimiz bölgelerimiz arasında yer alıyor. Geçen yıl Bakanlığımızın desteği ile ilk etabını bitirdiğimiz göl kenarı rekreasyon projesinden sonra bu yıl da ikinci etap çalışmalarına başladık. Proje tamamlandıktan sonra gölün çehresi tamamen değişerek, gölün güzelliği ortaya çıkacak.  Hafta sonu burası yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Gelen ziyaretçilerimizin otopark sorununa çözüm için yaklaşık 150 araçlık iki otoparkı bu hafta hizmete sunuyoruz. Üçüncü otopark için çalışmalarımız devam ediyor. Böylece trafiği bir nebze hafifletmeyi düşünüyoruz.  Yoğunluk olan bölgeler de üç ayrı tuvaletin yapımı da devam ediyor” dedi.

Göldeki yosunlar temizleniyor
Gölde oluşan sazlıklar belediye ekiplerince temizleniyor.Göl kıyısında temizlik çalışmalarını titizlikle sürdüren belediye ekipleri gölden sazlıklar dışında cam, plastik gibi doğada yok olma süreçleri uzun olan ve ekolojik dengeyi bozan maddelerin bulunduğuna dikkat çekiyor. Bu konuda vatandaşların ve özellikle günübirlik gelen piknikçilerin çevreyi korumak adına çöplerini çöp bidonlarına atmaları konusunda daha duyarlı olmaları bekleniyor.