Ödemiş Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

04 Tem 2017

Ödemiş Belediye Meclisinin Temmuz ayı olağan toplantısı 03 Temmuz Pazartesi akşamı yapıldı. İki ek gündem maddesinin eklenmesiyle 13 madde görüşülerek karara bağlandı.

Gölcük Otel yenileniyor

Gündemin 5. Maddesi olarak görüşülen Gölcük Otelin turistik tesis olarak düzenlenmesi ve işletilmesi amacıyla yıldan fazla süreli kiralanması AK Parti ve MHP’nin kabul, CHP grubunun red oyu vermesiyle oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Mahmut Badem; “Gölcüğün çehresini değiştirmek ve turizme açılması konusunda bakanlığımızın desteği ile göl kenarı rekreasyon projesinin birinci etabını bitirdik. Bu yıl da ikinci etabını uyguluyoruz. Proje kapsamında mevcut otelin tadilat projesi de yer alıyor. Tesisin tadilatından sonra bölgemize turistik anlamda çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Ceylin Atik ismi parkta yaşayacak

Geçtiğimiz günlerde sokakta oynarken kaybolan ve üç sonra komşusunun evinde ölü bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik’in ismi parka veriliyor. Ceylin Atik’in ailesinin yaşadığı evin önündeki Kazım Karabekir Parkı’nın ismi Ceylin Atik Parkı olarak değiştirilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi. Zafer Mahallesi 1312 sokakta yeni yapılan parka Kazım Karabekir Parkı, Süleyman Demirel Mahallesi 1078 sokakta yapılan yeni parka da 1973-1977 döneminde belediye başkanlığı yapan Fuat Kılcı’nın ismi verilecek.

Gündemin diğer maddeleri oy birliği ile kabul edilirken Belediye Başkanı Mahmut Badem dilek ve temenniler bölümünde çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yapımı devam eden Salı Pazarı yenileme projesi, Macera Parkı, Kırkoluk ve Gölcük Göl kenarı 2. Etap projelerinin yapımı hakkında bilgiler aktardı.

Hayvan Pazarı yok olmak üzere

MHP Grubunun, Hayvan Pazarı ile entegre tesisi arasında Büyükşehir belediyesi tarafından duvar örülmesi konusunu gündeme getirmesiyle Başkan açıklama yaptı. Başkan Mahmut Badem; “Hayvan Pazarı, entegre tesisin bölünmesi esnasında belirli bir kısmı İzmir Büyükşehire geçti. Sosyal tesisleri de içeren belli bir kısım Büyükşehire gitti. Kalan kısımla ilgili ciddi girişimlerde bulunduk.  Büyükşehir Belediye Başkanından süresiz tahsis talep ettik, söz verdi fakat yapılmadı. Birkaç hafta önce Büyükşehir kendine ait olan kısımda rampaların olduğu alanda duvar çekti. Bu da hayvan pazarımızı sıkıntıya soktu. 2 haftadır bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Hayvan getiren üreticiler zor durumda. Burası 2005 yıllarında Ödemişlilerin kendi parasıyla kamulaştırdığı bir alan. Bölgenin en büyük Hayvan Pazarı yok olmak üzere”  dedi.