Ödemiş Belediyesi’nden 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü Konseri

09 Mar 2018

Ödemiş Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Türküler Kadını Anlatır” temalı konser, katılımcıları büyüledi.

Ödemiş Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “Türküler Kadını Anlatır” temalı Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi. Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Belediye Başkanı Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem, Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak ve eşi Ezgi Kaymak, meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarında öğretim görevli olarak görev yapan Dr. Mahmut Karagenç ve Ali Hikmet Gökçen tarafından hazırlanan konserde, türkülerde kadına nasıl yer verildiği slayt eşliğinde anlatıldı. Dr. Mahmut Karagenç ve Ali Hikmet Gökçen karşılıklı olarak türküleri seslendirdi. Kimi zaman hüznün, kimi zaman mutluluğun anlatıldığı türkülere izleyicilerde eşlik etti.  Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptığı konuşmada; “Kadın tarlada çiftçi, mağazada işçi, okul da öğretmen, hastanede doktor, inşaatta mühendis -mimar, orduda yüzbaşı- binbaşı- albay. Dokunduğumuz her yerde kadın var. Bizlere yön veren,   geleceğimizin sahipleri çocuklarımızı yetiştiren hep kadınlarımız. Bugün dünyada en güçlü ülkelerden biriysek bunu başta Zübeyde anamıza, bizleri büyüten analarımıza borçluyuz. Daha güçlü yarınlara yine kadınlarımızın emeği ve desteği ile ulaşacağız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

Kadınlardan Resim Sergisi

Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren resim kursu öğrencileri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kültür Merkezi’nde sergi açtı. Resim Öğretmeni ve Resim Kursu eğitmeni Emine Bayındır’ın öğrencileri tarafından hazırlanan sergi, konsere gelenler tarafından ilgi gördü.