Neşet Ertaş Kültür Sanat Festivali’nden Ödemiş’e Ödül

17 Ağu 2018

Ödemişli Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürk, 2.Neşet Ertaş Kültür Sanat Festivali’nde almış olduğu “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nü  Belediye Başkanı Mahmut Badem’e takdim etti.

Ay Medya ekranında yayınlanan Efelerin Mikronu Programı bu hafta İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve bünyesindeki Bedia Akartürk Sanat Müzesi’nden canlı olarak yayınlandı. Programa; Ödemişli Türk Halk Müziği Sanatçısı Bedia Akartürk’ün konuk oldu. Sanatçı, programda birbirinden güzel türküler seslendirerek, müze hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde düzenlenen 2. Neşet Ertaş Kültür Sanat Festivali’nde “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nü alan sanatçı Bedia Akartürk, ödülünü müze’de yer alması amacıyla Belediye Başkanı Mahmut Badem’e teslim etti. Canlı yayına katılan Başkan Mahmut Badem; “Öncelikle böyle bir sanatçımız olduğu için çok mutluyuz. Ne zaman arasak her zaman bizimle birlikte oldu. Ülkemiz için önemli bir değer olan sanatçımızı yaşarken kendine özel müze açmak ve  yaşatmak bize nasip oldu. Çok şanslıyız.  Müze ciddi ilgi görüyor. Müzenin her ayrıntısıyla kendisi ilgileniyor. Neşet Ertaş Kültür Sanat Festivali’nde Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın tarafından “Yaşam Boyu Onur Ödülü’nün  takdim edilmesi, Cumhurbaşkanımızın sanatçımıza gösterdiği değeri ifade etmektedir. Neşet Ertaş gibi önemli bir üstadı rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.