Ödemiş Milli Fuarı 34. Kez Kapılarını Açtı

04 Eyl 2018

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Milli Fuar’ın açılışı yapıldı. 34. kez kapılarını açan fuarda 158 stant yer alıyor.

Ödemiş Fuar alanında organize edilen Milli Fuar’ın açılışı 3 Eylül Pazartesi  akşam saatlerinde gerçekleşti. İlçe kaymakam vekili Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Belediye Başkanı Mahmut Badem, eşi Nevin Badem, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Ödemiş Belediyesi Bando Takımı’nın dinletisiyle başlayan açılışta halk oyunları gösterileri yer aldı. Açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Mahmut Badem; “Ödemiş Milli Fuarı, bölgemize ekonomik hareketlilik getirmek ve canlandırmak amacıyla 34 yıl öncesinde başlatılmış, günümüze kadar gelmiştir. Ticaret Odası ile çalışmalarımız ve fuar alanındaki düzenlemeyle önümüzdeki günlerde daha çok fuarlar düzenleyeceğiz. Tarımsal ve hayvancılık anlamındaki zenginliklerimizi devam ettireceğiz. 21 yıl boyunca ineklerin otladığı yer olan OSB, bugün yatırımcıların ilgi odağı haline geldi.45 parselin tamamı bitmesine rağmen, yatırımcıların talepleri gelmeye devam ediyor. Tarım Kredi Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş.  Ödemiş OSB’de Hayvan Yemi Fabrikası ve Premiks Üretim Tesisi yapacak.  Tesisler için74.079,18 m2’lik iki yer tahsis edildi. En kısa zamanda temeli atılacak. Öte yandan İzmirli Tarım ve Orman Bakanımız Ekrem Pakdemirli  Ödemiş’te kurulacak Tarım Organize Sanayi Bölgesi müjdesini verdi. Yer konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Büyükşehir yasasının vermiş olduğu imkanlarla, Gölcük’te yenileme çalışmaları yapılmış, sulama sondajı olmayan mahallelerimize sulama imkanı sağlanmış, sayıları 15’e bulan ortak kullanımlı halı sahalar yapılmıştır. Hizmetlerimiz kentin her köşesinde devam etmektedir.”

Açılış programının ardından kurdele kesilerek, stantlar gezildi. Fuar 13 Eylül 2018 tarihine kadar açık kalacak.