Korolardan Muhteşem Konser

08 Eyl 2018

Ödemiş Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Koroları kurtuluş etkinlikleri kapsamında Ödemiş Milli Fuar'da konser düzenledi.

Ödemiş Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Koroları konseri 7 Eylül Cuma akşamı Fuar Alanı'nda yapıldı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlileri ve mezunlarından oluşan saz ekibinin eşlik ettiği konserde ilk olarak Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Gazi Erdener Kaya yönetiminde 21 yıldır çalışmaları sürdüren koro, birçok yöreye ait türküler seslendirdi. Zeybek türkülerine izleyiciler danslarıyla eşlik etti. Programın ikinci kısmında Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı. Öğretim Görevlisi Erkan Aydın yönetiminde 15 yıldır çalışmaları sürdüren koro, kürdilihicazkar, muhayyer kürdili, uşşak, hicaz makamlarında şarkıları seslendirdi. İzleyiciler de şarkılara eşlik etti. Konser sonunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Köklü, koro şeflerine çiçek vererek, teşekkür etti.