Başkan Mahmut Badem, Gaziler Günü’nü Kutladı

19 Eyl 2018

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce 19 Eylül 1921 tarihinde, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ''Mareşal Rütbesi ve Gazi Ünvanı'' verilmesiyle her yıl 19 Eylül’de kutlanan Gaziler Günü, Ödemiş’te de Hükümet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene katılan Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Başkan Mahmut Badem; “Milletimizin geleneğinde, vatan aşkı, millet ve bayrak sevgisi, her sevginin üzerinde gelir. Bunun içindir ki, Türk insanı, vatan için ölmeyi bir görev bilir. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak, gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Aziz vatanımızın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanperverliğin ve kahramanlığın yaşayan canlı abideleridir. Bugün de aynı azim ve kararlılıkla vatan topraklarının ve yüce Türk milleti’nin bölünmez bütünlüğünün sonsuza kadar korunması, milletimizin de huzur ve güven ortamı içinde varlığını sürdürebilmesi için, gazilik rütbesini alan gazilerimizle, yine bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimizin eşleri ve çocuklarını bu anlamlı günde saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.