Ödemiş OSB'de Tarihi Kura

26 Eyl 2018

Temeli 24 yıl önce atılan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcılar kura çekimiyle yerlerini belirledi. Belediye ve Ödemiş OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş için tarihi bir gün yaşandığını belirterek, hedeflerinin 2019 yılında fabrika bacalarının yükseldiği bir OSB olduğunu vurguladı.

1994 yılından beri Ödemiş'in gündeminde olan ancak uzun süre ineklerin otladığı alan olarak anılan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde kritik bir viraj daha kura çekimiyle dönüldü. 2015 yılında başlayan altyapı yatırımları ile su, kanalizasyon, elektrik ve çevre düzenlemesi hazır hale getirilen Ödemiş OSB'deki 45 parselden 27'sinin sahipleri kura ile belirlendi.

Ahrandı Restoran'da gerçekleşen kura çekimine Çanakkale Vali Yardımcısı ve Ödemiş eski Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kundak, belediye meclisi üyeleri, OSB yetkilileri ile yatırımcılar katıldı.

"2014 yerel seçimlerinde sözünü vermiştik"

Ödemiş OSB'de tarihi bir eşikten geçtiklerini kaydeden Ödemiş Belediye ve Ödemiş OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem, "Bugün Ödemiş adına heyecan verici bir gün. Uzun bir yol haritasının sonuna gelmemizin sevincini paylaştığımız bir gün. Ödemiş için kör noktalardan birisi idi OSB. 1994 yılında başlayan serüvende 2014 yılına geldiğimizde üzerinden geçen 20 yıl boyunca hiçbir işlem yapılmayan bir OSB vardı. Çalışan memurunun özlük haklarından ötürü üzerinde haciz olan bir OSB vardı. 2014 yerel seçimlerinde Ödemiş'e sözünü vermiştik. Biz her yönetimin söz verdiği ancak başaramadığı Ödemiş OSB'nin dönemimiz içerisinde bitireceğiz ve hareketlendireceğiz demiştik. 2014'ten hemen sonra müteşebbis heyetinin tekrar oluşturulması sonrasında EBSO Başkanımız Sayın Ender Yorgancılar'ın da buraya gelmesiyle yerinden yönetim anlayışıyla yönetimi ağırlıklı olarak Ödemiş'ten oluşturduk. Biz o günden itibaren Sayın Kaymakamımızla ve Ticaret Odamızla, herkesin desteğini alarak yol haritası çizdik. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza gittiğimizde randevumuz olmadığı halde görüşüp konuyu anlattık. 2015 yılının ilk yatırımının Ödemiş OSB'ye olacağının sözünü aldık. Bu sözle yola çıktık. Allah'a hamdolsun ki bugün altyapımız hazır. Sadece Bakanlığımızın desteğiyle değil, İZKA'nın desteğiyle ve kurucu ortakların katkısıyla da elektrik altyapımız hazır hale getirildi" dedi.

"45 parselin tamamına talip var"

Ödemiş'te tarım alanlarının metrekaresi 50 lira iken Ödemiş OSB'de yatırımcılara metrekaresi 35 liradan yatırım imkanı sunduklarını vurgulayan Badem, "Anadolu'nun neresine giderseniz gidin bu kadar cazip koşullarda bir OSB yok. Hedefimiz tarım ve hayvancılık kenti Ödemiş'i bir yandan sanayi, bir yandan turizmle kalkındırmak. Bizim perspektifimiz bu yönde. 20 yıl sonunda kura çekilecek noktaya geldik. 45 parselimiz var. 45'inin tamamı dağıtılıyor. Bunun dışında 24 talep kuyrukta bekliyor. Bunlar sadece bizim yeşil ışık yaktıklarımız. Geldiğimiz noktaya baktığımızda ülkemizde ekonomik problemler olmasına rağmen 6 projenin imar planları hazır. Yani 6 yatırımcımız temel atma noktasında. Sokaklarında ışıkların yandığı bir OSB yakında. Burada 2 tane 10 bin metrekarelik parseli Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne tahsis ettik. Kapımızın önünden bölünmüş yol geçecek demiştik. Gördüğünüz gibi bölünmüş yol geçiyor. Maalesef diyorum Ödemiş'ten İlkkurşun'a kadar ve Ödemiş'ten Kaymakçı'ya kadar olan kısımlarda mahkemeler nedeniyle vatandaşlarımızın kamulaştırmalara karşı açtığı davalar nedeniyle bölünmüş yolun o kısımlarını henüz tamamlayamadık. Ödemiş OSB'de fabrikalar yükselmeye başlayıncaya kadar inşallah buradan İzmir'e kadar bölünmüş yol da tamamlanmış olacak. 2023 vizyonunda demiryolu da OSB'nin kapısının önünden geçmiş olacak. Yine 2023 vizyonuyla şartlar denk giderse Kiraz'dan Alaşehir kavşağına kadar bölünmüş yol yatırımıyla artık Ödemiş OSB'nin orada ya da burada olmasının öneminin kalmadığı günleri yaşayacağız. Yatırımcımızın parasını kör kuruşuna kadar değerlendirip sahip çıkıyoruz" dedi.

Ödemiş Kaymakamlığı'ndan Çanakkale Vali Yardımcılığı'na atanan Celil Ateşoğlu'na Ödemiş OSB'ye verdiği katkılardan dolayı teşekkür plaketi veren Başkan Badem, Ödemiş OSB için örnek bir işbirliği sürecinin yaşandığını aktardı. Çanakkale Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu da "Ben 2014 yılında göreve başladığımda 1994 yılından bu yana pasif durumda olan Ödemiş OSB'nin 2014 yerel seçimleri sonrası aktifleşmeye başladığını gördüm. Bugün geldiğimiz noktayı Ödemiş'ten ayrılırken bana bir teselli olarak görüyorum ve OSB yönetim kurulu üyelerimize, yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

5 bin metrekarelik ve 10 bin metrekarelik 27 adet parselin kura çekimi tek tek yapıldı.