Ödemiş’te Çocuk Oyuncakları Sergisi Açıldı

29 Eki 2018

Ödemiş Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Çocuk Oyuncakları Sergisi açtı. Bin beşyüzden fazla oyuncağın yer aldığı sergi, ilçe merkezinde kalıcı olarak hizmet verecek.

Emmioğlu Mahallesi Gençlik Caddesi No:19’da bulunan ve Ödemiş Belediyesi tarafından restore edilen iki katlı binada düzenlenen kalıcı Çocuk Oyuncakları Sergisi düzenlenen törenle açıldı. İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem, ilçe protokolü, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri,  daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Ödemişli Folklor Araştırmacısı İzzet Kocadağ tarafından hazırlanan sergide, katılımcılara oyuncaklar hakkında bilgiler verildi.

Başkan Mahmut Badem; “Geçmişte yer alan, bizlerin ve hatta dedelerimizin çocukluklarında olan oyuncakların gelecek nesillere aktarmak amacıyla böyle bir sergi düzenledik. Sergide 1500’den fazla oyuncak yer alıyor. Serginin açıldığı yer olarak eski Ödemiş’in bulunduğu bölge. Arasta, Yıldız Kent Müzesi, Bedia Akartürk Müzesi gibi tarihi binaların arasında yer alıyor. Böyle tarihi mekanları koruyarak, değerlendirmeye özen gösteriyoruz” dedi.