Belediye Çalışanlarına Organ Bağışı ve Önemi Anlatıldı

08 Kas 2018

Ödemiş Belediyesi, Devlet Hastanesi işbirliği ile personele yönelik organ bağışı ve önemi hakkında eğitim toplantısı düzenledi.

Belediye Hizmet Binasında yapılan eğitim toplantısında, Ödemiş Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Ahmet Gökoğlu, slayt eşliğinde organ bağışının önemini anlattı. Yapılan organ bağışlarının, organ nakli bekleyen hastaların yeniden hayata tutunmalarını sağladığını vurgulayarak,  katılımcıların sorularını yanıtladı. Eğitim sonunda organ bağışında bulunan çalışanlar oldu. Kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesi organ bağışıdır. 2238 sayılı yasaya göre 18 Yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir ve organ bağışı kartı sahibi olabilir.