Ödemiş Belediye Meclisi’nin 2019 Yılı İlk Toplantısı Yapıldı

08 Oca 2019

Ödemiş Belediyesi 2019 yılının ilk meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanı A.Mahmut Badem başkanlığında toplanan meclis 18 maddelik gündemi değerlendirdi.

07 Ocak Salı saat 20:00 de Belediye Hizmet Binası Meclis salonunda yapılan toplantıda gündem maddelerinin 10’u ilgili komisyonda görüşülmesi amacıyla havale edilirken tamamı oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 16. Maddesinde yer alan Denetim Komisyonu üyeleri yapılan gizli oyla belirlendi. Denetim Komisyonuna bu yıl da Selahattin Kundak, Özlem Katırcı, Serkan Ekrem, Sezer Türkmenoğlu ve Ali Eker seçildi. Başkan Mahmut Badem, dilek ve temenniler bölümünde belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İki Projenin İhalesi Yapıldı

Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Mahmut Badem, tarihi dokunun korunması amacıyla yapılan restorasyon projelerinden ihalesi olanlar hakkında bilgi verdi. Birgi Aydınoğlu Mehmet Bey Hamamı’nın restorasyon projesi, 1.287.000,00 +KDV bedelle yapıldı. Süre 330 gün olarak belirlendi. Diğer bir restorasyon projesi ise Tarihi Kentler Birliği’nden ödül alan ve İZKA’nın desteği ile uygulanacak olan Tarihe Yolculuk Ödemiş projesi de 890.849,00+KDV bedelle ihalesi yapıldı. Süre 300 gün olarak belirlendi.

Karla Mücadele Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Hafta sonu ilçenin yüksek bölgelerinde yoğun kar yağışı yaşandığını belirten Başkan Mahmut Badem, Ödemiş Belediyesi ekiplerinin yoğun kar yağışında yolların kapanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü belirtti.  Ekipler; Gölcük, Bozdağ, Bayırlı, Çobanlar, Subatan, Cevizalan, Ovacık, Tekke, Bıçakçı  mahallelerinde gece ve gündüz tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaparak, vatandaşların yolda mahsur kalmaması için soğuk ve yağışlı havada mücadele ettiği ifade edildi.