Ödemiş’te Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

15 Nis 2019
4179 defa

Ödemiş Belediye Meclisi seçimlerin ardından ilk toplantıyı 14 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mehmet Eriş başkanlığında yapılan toplantıda meclis ihtisas komisyonları seçildi.

31 Mart seçimlerinde Başkan Mehmet Eriş ile birlikte seçilen meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı, saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başladı. Meclis çalışma yönetmeliğinin 5.’inci maddesine göre en genç üyesi olan Anıl Taş ve Tahir Yılmaz geçici katip olarak görev aldı.

Başkan Mehmet Eriş yaptığı konuşmada; “Değerli arkadaşlar; bilindiği üzere hepimiz Ödemiş ailesi olarak 31 Mart tarihinde sandığa gidilecek şekilde bir seçim süreci yaşadık. Yaşadığımız kadarıyla seçim süreci Ödemiş halkının vakurluğuna, duruşuna, kardeşliğine, hemşeri dayanışmasına uygun olgunlukta geçtiğini düşünüyorum. Bu çalışmalar sonucunda halkımızın olurunu almak için; hepimiz halkın oyuna başvurmak için; çalıştık, çabaladık, ter döktük, gezdik, dolaştık ve hemşerilerimiz sonuçta 86.067 (seksen altı bin altmış yedi) geçerli oy ile bu meclisin oluşmasını sağlayacak şekilde, bizlere hepimize ayrı ayrı değerde de olsa destek vererek bizi görevlendirdi. Hep söyledik. Ödemiş bizim evimiz. Hepimiz kocaman bir aileyiz. Bunun içinde farklı ayrımlar, siyasi görüşler, farklılığından öte bugün bu açılan mecliste geleceğimizle ilgili, geleceğimizde Ödemiş’in nerelerde olması gerektiği ve bunu sağlamak adına da gönül birliği yapacağımıza ben yürekten inanıyorum. Mutlaka ki görüş ayrılıklarımız konular üzerinde karar alma süreçlerinde olacaktır. Önemli olan onları aşarak Ödemiş halkının yararına bir karar olarak buradan karar alarak birlikte çıkmamız olacaktır. Ben bu dileklerle şuan grubu bulunan 3 (üç) siyasi partimizin  temsilcisi olan meclis üyesi arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Dilerim ki, alacağınız her başarılı karar Ödemiş halkının yarayacak şekilde onların mutluluğuna, huzuruna, güvenine layık olacak şekilde gerçekleşir. Bu duygularla hepinize tekrar başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan gizli oylamalara göre; Meclis Divan Katipliği asil üye, Gülin Varış Özlü ve Gökhan Kara seçilirken Meclis Divan Katipliği Yedek üye Murat Ürün ve Kenan Çayan  seçildi. Meclis 1. Başkan Vekili Hamdi Halis, 2. Başkan Vekili Feridun Azeroğlu, Encümen üyeliğine  Ufuk Aykol, Gökhan Kara ve Tahir Balban seçildi. Meclisce ihtisas komisyon 5 kişi seçilmesine karar verildikten sonra yapılan açık oylama ile Plan Bütçe Komisyonuna Sema Bilgi, Murat Ürün, Mustafa Turan, Fatih Kök,  Ahmet Örs seçilirken İmar Komisyonuna Ufuk Aykol, Tülin Bozoğlu, Gökhan Kara, Şevket Hasırcı ve Murat Öncel seçildi. Hukuk Komisyonuna Gökhan Kara, Gülin Varış Özlü, Nazan Dönmez, İbrahim Onur Atbin ve Anıl Taş seçilirken, Sağlık Komisyonuna Feridun Azeroğlu, Mehmet Okumuş, Metin Uçar, Gülşen Görken ve İbrahim Armutlu seçildi. Kadın Erkek Eşitliği Komisyonuna Sema Bilgi, Tülin Bozoğlu,  Gülin Varış Özlü,  Derya Coşkun, Tahir Yılmaz seçildi. Tarihi Kentler Birliği’ne asil üyeliğe Tülin Bozoğlu, yedek üyeliğe Mehmet Okumuş seçilirken, Ege Belediyeler Birliği asil üyeliğe Sedat Turman, yedek üyeliğe Kenan Çayan seçildi. Gayrimenkul Satış Komisyonuna Metin Uçar, Sosyal Yardım Komisyonuna Sema Bilgi, Murat Ürün,  Mehmet Okumuş seçildi.

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Asil Üye Mehmet Eriş, yedek üye Gülin Varış Özlü  seçildi.

Ak Parti gurubu tarafından önerilen ve ek gündem olarak  görüşülen Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna; İbrahim Armutlu, Abdülkadir Karaerkek, Feridun Azeroğlu, Mustafa Turan, Mustafa Gerçek seçildi.

Gündemde yer alan Denetim Raporu meclisin bilgisine sunuldu ve Faaliyet Raporu da oy birliği ile onaylandı.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama