Ödemiş Belediye Meclisinin Mayıs Ayı Toplantısı Yapıldı

07 May 2019
2551 defa

Ödemiş Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Eriş, belediyenin borcunun 68,9 milyon lira olduğunu belirtti.

6 Mayıs 2019 tarihinde Ödemiş Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı. Gündemin ilk maddesin yer alan Çiftçi Malları Koruma  Meclisi ve Murakabe Heyetine gizli oyla 5 asil ve 5 yedek üye seçildi. Seçimleri mavi listeyle giren Ali Bozkan ve ekibi kazandı.

Gündemde yer alan meclis bünyesinde 6 komisyon oluşturulması oy birliği ile kabul edildi. Kurulan komisyonlar ve seçilen üyeler şu şekilde yer aldı.

“Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları Komisyonu”

1- Murat Ürün

2-Faruk Taşkoyan

3-Metin Uçar

4-Fatih  Kök

5-Ceyhun Kınlı

“Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu”

1-Faruk Taşkoyan

2-Hamdi Halis

3-Mustafa Turan

4-Tahir Yılmaz

5-Onur Atbin

Kültür Ve Turizm Komisyonu

1- B.Sedat Turman

2-Hamdi Halis

3-Mehmet Okumuş

4-Asuman Karakayaoğlu

5-Gülşen Görken

“Çevre Komisyonu”

1- Feridun Azeroğlu

2-Metin Uçar

3-B.Sedat Turman

4-Şevket Hasırcı

5-Murat Öncel

“Engelsiz Hayat Komisyonu”

1- Nazan Dönmez

2-Kenan Çayan

3-Tülin Bozoğlu

4-İbrahim Armutlu

5-Derya Coşkun

“Ulaşım Komisyonu”

1- Sema Bilgi

2-B.Sedat Turman

3-Faruk Taşkoyan

4-Ahmet Öz

5-Anıl Taş

Gündemde yer alan bir diğer konu ise kamu, özel bankalar,katılım bankaları veya İller Bankası Kredi kuruluşlarından 1 yıla kadar geri ödemesiz 5 yıl vadeli 10.000.000,00 TL. kredi kullanılmak suretiyle iç borçlanma konusuydu. Başkan Mehmet Eriş konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Sokağa çıktığımda ya da düğüne gittiğimde kulağıma alacak söylenilmesini istemiyorum. Kişisel olarak bu konulara asla girmek istemiyorum. Kurumun işleyişi başka olmak zorunda. Var olan ekonomik tablo 5 yıllık döneme denk gelen bir tutar. Öncelikle çalışanın maaşı ödenecek” dedi.

Gündemde yer alan bir başka konu ise Ödemiş’in terk edilmiş tarihi köyü Lübbey’de 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yetki verilmesiydi. Konu oy birliği ile kabul edilirken,Başkan Mehmet Eriş, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğünün kararıyla sınırları belirlenen alanda yapılacak çalışmalarla Lübbey’in korunması ve turizme kazandırılması anlamında önemli bir adım atılacağını söyledi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama