Çaylı’da Rahvan At Yarışı Heyecanı

01 Eki 2019
3108 defa

Ödemiş’in Çaylı Mahallesi Cumartesi akşamı düzenlenecek konser ve Pazar günü yapılacak geleneksel rahvan at yarışları ile dolu dolu bir hafta sonu yaşayacak. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Ödemiş Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenecek yarışlarda Dutdibi Mevkii’ndeki yarış alanı birbirinden zorlu mücadelelere sahne olacak.

Cumartesi akşamı konser düzenlenecek

Ödemiş Belediyesi, geleneksel spor dallarını desteklemeye devam ediyor. Çaylı Rahvan At Yarışları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü’nün tertip komitesini oluşturduğu yarışlar için Çaylı Mahallesi’nde son hazırlıklar yapılıyor.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Ödemiş Belediyesi'nin katkılarıyla Çaylı Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenen rahvan at yarışlarında bu yılki heyecan 6 Ekim 2019 Pazar günü yaşanacak. Yarışlar öncesi 5 Ekim Cumartesi akşamı Çaylı Mahalle Meydanında konser düzenlenecek. Ankaralı Serpil ve Dilara sevilen parçaları Ödemişliler için seslendirecek. Tüm Ödemişlilerin davetli olduğu konser 20.00’da başlayacak.

Yarışlar 9 kategoride

Pazar günü Dutdibi Mevkii’nde gerçekleşecek yarışlarda Türkiye’nin dört bir yanından gelen atlar ve binicileri 9 kategoride piste çıkacak.

Baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, deste, dört yaşlı tay, üç yaşlı tay, ithal A grubu ve ithal B grubu kategorilerinde düzenlenecek yarışlar 10.00’da başlayacak. Yarışlarda dereceye girenlere Türk Bayrağı, kupa ve para ödülü verilecek.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama