Ödemiş Belediyesi’nde Kriz Masası Oluşturuldu

17 Mar 2020
1883 defa

Ödemiş Belediyesi, ülkemizin içinde bulunduğu Koronavirüs (COVID-19) salgını riskine karşı önlemlerini artırıyor. Kent genelindeki kamusal alanlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte dezenfeksiyon çalışmaları yapan Ödemiş Belediyesi, oluşturulan Kriz Masası ile 7 gün 24 saat teyakkuza geçti. Kentte pazarlar kurulmaya devam edilirken pazaryerleri bir gün önceden dezenfekte edilecek.

Kriz Masası oluşturuldu

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs salgınına karşı alınacak önlemlerle ilgili yayımladığı genelge sonrası Belediye Başkanı Mehmet Eriş, başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle bir araya gelerek Koronavirüs riskine karşı belediyenin aldığı önlemleri değerlendirdi. Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Akgün başkanlığında belediye bünyesinde Kriz Masası oluşturuldu. 7 gün 24 saat hizmet verecek Ödemiş Belediyesi Kriz Masası, 0232 544 90 97 numaralı telefon aracılığıyla vatandaşların koronavirüs salgını konusundaki sorunlarına ve taleplerine çözüm üretecek.

Toplantıda kamu kurumlarıyla işbirliği içerisinde özellikle hastalık riski taşıyanların, kronik rahatsızlığı bulunanların, hamilelerin ve 60 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının evden çıkmadan karşılanması konusundaki hazırlık durumu da değerlendirildi.

Toplantıda alınan karar doğrultusunda risk grubunda bulunan vatandaşların sağlıklarını koruma adına acil durumlar haricinde mümkün olduğunca dışarıya çıkmamaları, çıkmak zorunda kalan vatandaşların da gerekli hijyen ve sağlık önlemlerini almaları konusunda uyarı anonsları yapılmaya başlandı.

Pazarlar kurulmaya devam edecek

Vatandaşların alışverişte yoğun şekilde tercih ettiği pazarlarla ilgili önlemler de artırıldı. Pazarların kurulmasına devam edilirken pazar kurulacak alanlar bir gün önceden Ödemiş Belediyesi ekiplerince dezenfekte edilecek. Kurulmaya devam edecek Cumartesi, Salı, Perşembe ve Cuma pazarlarında riskin en aza indirilmesi adına risk grubunda bulunan vatandaşların alışverişe çıkmamaları konusunda uyarılar yapılıyor. Ayrıca Ödemiş Canlı Hayvan Pazarı da her hafta olduğu gibi bu hafta da faaliyetlerine devam edecek.

Dezenfeksiyon çalışmaları ve kontroller aralıksız sürüyor

Vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtılırken Belediye çalışanları da İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından Koronavirüs salgınından korunma yolları hakkında bilgilendirildi.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kent genelindeki kamusal alanlarda dezenfeksiyon çalışmasını sürdürdü. Kentte hareketliliği yoğun olduğu caddelerde Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yıkama çalışması yapıldı. Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü de kentteki kuaför ve berber salonlarında dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi. Çalışmaların İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

İçişleri Bakanlığı’nın son genelgesi ile geçici süreyle kapatılan işletmelerle ilgili gece saatlerinden itibaren denetimlerde bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri de alınan önlemler çerçevesinde fırınlarda da kontroller yaparak esnafları bilgilendirdi.

Ödemiş Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (Hayvan Barınağı) geçici süreyle ziyaretlere kapatıldı.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama