Zübeyde Hanım 92. ölüm yıldönümünde unutulmadı

14 Oca 2015

Ödemiş Belediyesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımın 92. ölüm yıl dönümünde unutmadı.

Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, eşi Nevin Badem, AK Parti bayan meclis üyeleri, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Müdürü Fatma Aykol ve bir grup kadının katılımıyla Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi önündeki büste çelenk konuldu.

Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yaptığı konuşmada; “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanımı ölümünün 92. yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Zübeyde Hanımı hatırlamak; kadını, anneyi, Cumhuriyeti ve değerlerini bir kez daha anmak, savunmak ve korumak demektir. Toplumların gelişmişlik düzeyi kadınların düzeyi ile ölçülür. Zübeyde Hanım, kadınlara hak ettiği değeri tüm toplumlardan önce veren bir evlat yetiştirmiştir. Zübeyde Hanımın şahsında tüm annelerimizi bir kez daha hatırlıyor ve annelerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.