Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem’in, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlama mesajı;

05 Nis 2015

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem 5 Nisan Avukatlar Günü’nü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Badem mesajında;  “Toplumların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmelerinin temel şartlarından biri adaletin sağlanmasıdır. Hukuk devletinin temel organlarından olan savunma hakkını yerine getiren avukatlar, vatandaşlarımızı bilgilendirip, yönlendirerek bu hakların korunmasına yardımcı olarak, kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Avukatlık; hukukun üstünlüğü, insan hakları ve hukuk devletinin korunması gibi değerleri ilke edinmiş, bağımsız yargının güvencesi çağdaş hukuk sistemimizin de ayrılmaz bir parçasıdır. Yargı bağımsızlığının en önemli unsurlarından olan savunma hakkının temsilcisi ve bu hakkın adil biçimde kullanılması için çaba gösteren tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.