Beydağ Sulama Kanallarından 20 Mayıs'ta Su Verilmeye Başlanacak

30 Nis 2015

Ödemiş'in Bülbüller mahallesinde düzenlenen zeytin delice aşılama ve sertifika dağıtımı törenine gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı A.Mahmut Badem'i ziyaretinde Beydağ Sulama Kanallarından 20 Mayıs tarihinde su verileceği müjdesini verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve çok sayıda bürokratların katıldığı ziyarette Başkan Mahmut Badem, ilçeye ve bölgeye yatırımlarından dolayı Bakan Veysel Eroğlu'na teşekkür etti.Badem; "Ödemiş size çok şeyler borçlu. Kurumuş topraklara can veriyorsunuz. Bölgemiz için hayal görünenlerin gerçekleştirilmesini sağladınız. Yedi barajın yapımı sizin sayenizde gerçekleşti. Vatandaşlarımızın sizin diktirdiğiniz kestane, ceviz ile geçimini sağlıyor. Küçük Menderes Havzası size çok minnettar" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu; "Türkiye'nin en verimli topraklarına sahip bir bölgede yaşıyorsunuz. Çalışkan, üretken  insanların bulunduğu bir yer. Bu kadar verimli topraklara asırlardır yatırım yapılmamış. İnsanımız kendi çabasıyla üretmiş, suyunu kuyu açarak gidermiş. DSİ genel Müdürlüğü görevimde dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan Ödemiş ve Beydağ'a giderek, barajı biran önce bitirmem için  talimat vermişti. Sözümüzü tuttuk, hatta 7 barajın yaptık. Sulama suyunu da 20 Mayıs 2015 saat 16.59'da vermeye başlayacağız. Küçük Menderes Havzasında  bitmeyen gölet, bitmeyen dere ıslahı, bitmeyen baraj kalmayacak. Orman arazilerimizi de halkımızın refahı için kullanacağız. Ormanlarda gelir getirici ürünler dikeceğiz.3 yıl Bakanlığımız destek verecek ve 49 yıl vatandaşımız kullanacak. Ödemiş doğası ile ender kentlerden biri. Buradaki turizm potansiyelinin arttılması amacıyla  tabiat turizmin seferberliğini yapacağız" dedi.

Başkan Mahmut Badem, Bakan Veysel Eroğlu'na isminin baş harflerinin yer aldığı ipek mendil ile iğne oyalı örtü hediye etti.