Ödemişli Muhtarlardan Çanakkale Gezisi

03 May 2015

Ödemiş Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında muhtarlara Çanakkale gezisi düzenledi.

İlçede görev yapan 45 muhtar ve eşinin katıldığı gezide; vatan toprağı için ölümü göze alan, dünya tarihinde eşine rastlanılmayan bir zaferi kazanan atalarımızın mezarlıkları ve Çanakkale’de yaşananlar Ödemiş Belediyesi tarafından sağlanan özel bir rehber aracılığıyla gezildi.

3 Mayıs tarihinde Çanakkale’de olan Ödemişli muhtarlar,Çanakkale'nin tarihi yerleri ile Kaymakam Hasanbey Şehitliği, Kilitbahir, Çanakkale Şehitler Abidesi, Namazgah Tabyası, Morto Koyu, Yahya Çavuş Şehitliği, Şahindere Hastane Şehitliği, Zığındere Sargıyeri, Conk Bayırı, 57. Alay Şehitliği ve Arı Burnu Yarları’nı gezdi.

Bazı muhtarların ilk kez ziyaret ettiği Çanakkale’de, tarihi savaşın geçtiği alanları ve şehitlikleri ziyaret eden muhtar ve eşleri zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

Çanakkale Savaşı’nın 100. yılında Ödemiş Belediyesi’nin böylesine anlamlı bir gezi düzenlemesinden dolayı memnuniyetlerini ifade eden muhtarlar,  başta Belediye Başkanı Mahmut Badem olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.