Ödemiş Belediyesi Kırsal Bölgelerde Sulama Hattı Çalışmalarını Hızla Sürdürüyor

06 May 2015

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan ilçede kırsal bölgelerdeki sulama suyu şebeke hattı Ödemiş Belediyesi'nce yapılıyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında 22.500 sulama suyu hattı yapılması planlanıyor.

Son günlerde çalışmalarını Hamam Mahallesinde sürdüren ekipler, Çukur mevkiinde 500 metre uzunluğunda Q110'luk 10 atü  boru döşedi. Enerji hattıyla birlikte ilk etapta 2000 metre sulama hattı yapılacak. Hamam Mahallesi  Çukur mevkindeki çalışmalar tamamlandığında  2500 dekar arazinin sulama suyundan faydalanması planlanıyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; "İlçe nüfusumuzun çoğunluğu kırsal bölgelerdeki mahallelerde yer almaktadır. Bu bölgelerde yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza en iyi üretim koşullarını oluşturmaya çalışıyoruz. Sulama hattı çalışmalarımız üreticimiz için çok önemli bir konu. Yapılan çalışmalarla bundan böyle üreticilerimiz sorunsuz bir şekilde gönül rahatlığıyla sulamasını gerçekleştirebilecek" dedi.