Tarihi Değerlerimizin Korunması İçin Çalışıyoruz

28 Nis 2016

Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem tarihi değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmaların hızla sürdürüldüğü ve Birgideki tescilli 4 yapı için Kültür Bakanlığından 84.848,85 TL destek çıktığını belirtti.

Destek alan tescilli bina hak sahipleriyle buluşulan Başkan Mahmut Badem, proje çiziminde de belediyenin desteği devam edecek dedi. Başkan Mahmut Badem;"Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl tescilli binaların Röleve Restitüsyon ve Restorasyon projesi çizimi için destek programı açılmaktadır.
Ödemiş Belediyesi olarak Konya Selçuk  Üniversitesi'nde Yrd.Doç.Mustafa Korunmaz ile birlikte Birgi'de bulunan tescilli 6 binanın Röleve Restitüsyon ve Restorasyon projesi çizimine destek için müracaat ettik.Yapılan değerlendirmede 4 tescilli bina için toplam 84.848,85 TL destek çıktı" dedi.

Birgi'nin ziyaretçi sayısı 4 kat arttı

Son iki yılda Birgi'deki ziyaretçi sayınının 4 kat arttığını söyleyen Başkan Mahmut Badem;"önceleri ziyaretçileri sadece bir araçla gezi imkanı sağlanıyordu. Şimdi ise   ilave ettiğimiz 2 otobüsünde yetersiz kaldığını görüyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni bir dizinin çekimide burada yapılması planlanıyor. Bakanlığımızın, Valiliğimiz  ve Tarihi Kentler Birliğimizin desteği ile  restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların tamamı bölgemiz turizmin gelişmesi açısından önemli çalışmalardır" dedi.

Destek alan tescilli bina hak sahiplerinden Şükriye Uzun,Hüseyin Kemer, Halil İbrahim Ot ve Selami Akgün Başkan'a teşekkür etti. Destek alan tescilli binaların projelerinin çizimini Yrd.Doç Mustafa Korunmaz ve öğrencileri ücretsiz olarak yapacaklardır. Ödemiş Belediyesi, ekibe gerekli desteği sağlayacak.