Ödemiş Belediye Meclisinin Temmuz Ayı Toplantısı Yapıldı

02 Tem 2019
1911 defa

Ödemiş Belediyesi Temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Eriş başkanlığında yapılan toplantıda gündemde yer alan 10 madde karara bağlandı.

1 Temmuz 2019 tarihinde Ödemiş Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda gündem öncesi bilgilendirmeler yapan Başkan Mehmet Eriş,  Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurulduğunu ve müdür vekili olarak Muhtarlık Hizmetleri Müdürlüğünde çalışan Kadir Yıldız'ın atandığını ifade etti.

Kurs ücretleri belirlendi

Kültür, sanat ve hobi kurslarının düzenlenmesi ve halktan gelen talepler doğrultusunda çeşitlendirilmesi yönünde çalışmalar yapan Ödemiş Belediyesi, yüzme, bale, jimlastik, pilates-step kursları açacak. Açılacak kursların ücret tarifeleri belediye meclisince görüşüldü. Jimlastik ve Bale kursu aylık 100,00 TL, Yüzme Kursu aylık 125,00 TL  ve pilate-step kursu aylık 25,00TL olarak belirlenirken, engellilere, gazilere ve şehitlerin birinci derece yakınlarına % 90 indirim uygulanacak. 

İpekböcekçiliği Yetiştiricilerine Dutluk Tesis Yeri

Gündemin 5. Maddesinde yer alan Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi' kapsamında Ödemiş'te "İpekböceğim Sen Üret, Ben Öreyim" projesi için Zeytinlik Mahallesinde 6.370 metrekare alan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne  5 yıl süre ile bedelsiz olarak tahsis talebi oy birliği ile kabul edildi.

Birgi'de Meslek Fabrikası

Gündemin 6. Maddesinde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesinin Belediye Meslek Fabrikasının yer tahsis talebi görüşüldü. Birgi Hizmet Binasının üst katında yer alan 3 oda ve 1 mutfaktan oluşan alanın eğitim, sergi, etkinlik gibi  çalışmalarda  kullanılması için tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Kız Konukevi Kapatıldı

Gündem dışı belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Mehmet Eriş, belediye bünyesinde hizmet veren Kız Konukevi'nin kapatıldığı bilgisini verdi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Ödemiş Belediyesi'ne tahsis edilen ve kız konukevi olarak hizmet veren binanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan kontrollerde fiziki şartlarının yetersiz olması nedeniyle kapatılmasına karar verildiği ifade etti. Başkan Eriş; "Konukevinde kalan çocuklarımızın mağdur olmaması için kapatılma kararı daha önce verilmesine rağmen, okulların kapanmasına kadar beklettik. Geçmiş dönem yurt yapılması konusunda kredi yurtlar kurumuna yer verilmiş. Bizler de bu süreçte bu kredi yurtlar kurumu tarafından yurdun yapılması konusunda çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama