Ödemiş’in Kurtuluşu’nun 97. Yıl Dönümü ve 35. Milli Fuar Programı

28 Ağu 2019
4769 defa

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü olan 03 Eylül çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 03-13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak etkinlikler kapsamında konserler, yarışmalar, panel ve turnuva gibi çok sayıda etkinlik yer alıyor.

3 Eylül Salı günü saat 10:00’da Hükümet Meydanı önünde düzenlenecek kutlama programıyla başlayan program, aynı gün saat 19:00’da kortej yürüyüşünün ardından saat 20:00’de 35. Milli Fuar açılışıyla devam edecek. Belediye Başkanı Mehmet Eriş etkinliklere çağrıda bulunarak; “Kurtuluş etkinliklerimizde; konserler, yarışmalar, gösteriler, turnuvalar ve panel yer alacak. 10 gün sürecek etkinliklerimizin en iyi şekilde geçmesi için hazırlıklarımızı tamamladık. Ayrıca bu yıl 35. düzenlenecek Milli Fuar içinde sergi yerlerinin satışları hızla devam ediyor” dedi.

Konserler

3 Eylül Salı günü Aydın Kurtoğlu, 4 Eylül Çarşamba Günü TRT Sanatçısı Güldehen Marmara, 5 Eylül Perşembe Berksan, 7 Eylül Hande Ünsal,12 Eylül Perşembe İzmir Devlet Opera ve Balesi, 13 Eylül Cuma Umut Utku Altıntaş konseri düzenlenecek. Konserler 125. Yıl Kültürpark’ta saat 20:30’dan itibaren gerçekleşecek.

Yarışma ve Turnuvalar

2-6 Eylül tarihleri arasında Salı Pazarı’nda Sokak Basketbolu Turnuvası, 7-8 Eylül tarihlerinde  Kültürpark karşısı Nikah, Düğün ve Kongre Merkezi’nde Satranç Turnuvası, 5-7 Eylül tarihleri 3. Ödemiş Fotoğraf Yarışması ve 9 Eylül’de ise tavla-dama turnuvası yapılacak. Yarışma ve turnuvaya katılım için müracaatlar ve bilgi Kültür Müdürlüğü’nden alınabilir.

Panel –Söyleşi-Konferans

5 Eylül Perşembe günü Prof.Dr. Engin Berber’in konuşmacı olarak katılacağı “Yunan İşgali ve Birgi” konulu söyleşi düzenlenecek. Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde yapılacak program saat 17:00’de başlayacak.

7 Eylül Cumartesi günü Eski Turizm ve Tanıtma eski Cumhuriyet Gazetesi Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun “Milli Mücadelede Bozdağ Cephesi’nin Önemi,  Dr. Serra Menekay “Kıvılcım’dan Aleve” konulu  konferansta Ödemişlilerle buluşacak.  Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde yapılacak program saat 16:00’da başlayacak.

10 Eylül Salı günü saat 14:00’de Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde “100. Yılında Milli Mücadele” konulu panel düzenlenecek. Panelde; E.Ü. Atatürk İlkeleri Ve İnk. Tar. Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hasan Mert "Batı Anadolu'da Milli Mücadele",E.Ü. Atatürk İlkeleri Ve İnk. Tar. Bölümünden Öğr. Gör. Oktay Çanaklı, "Ödemiş'in İşgali", E.Ü. Atatürk İlkeleri Ve İnk. Tar. Bölümünden Dr. Öğr. Gör. Gülben MAT "Kurtuluşa Kadar Ödemiş" yer alacak.

Çocuklara Özel Alan

Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında 4 Eylül Çarşamba günü Engelsiz Kahve Önü Aykut Oray Sokağı’nda çocuklara özel program düzenlenecek. Programda çocukların canlı performans göstererek resim yapması sağlanarak, çeşitli animasyon gösterileri ve eğlencelere yer verilecek.

Tiyatro

8 Eylül Pazar günü Ümit Görgülü’nün yazdığı ve yönettiği “Hey Gidinin Efesi” adlı oyun, Kayaköy Mahallesi’nde bulunan Çakırcalı Mehmet Efe Konağı önünde  gösterilecek.

Etkinlikler kapsamında ayrıca 4 Eylül Çarşamba  saat 16:00’da Ödemiş Fotoğrafçılar Derneği tarafından Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde karma fotoğraf sergisi açılacak.  8 Eylül Pazar günü Efe Dağcılar Kulübü ve Kaza Derneği işbirliği ile Gölcük göl kenarı çevresinde yürüyüş ve temizlik çalışması yapılacak.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama