Bu sayfayı yazdır

Engelleri Aşan Turnuva!

07 Eyl 2019
2170 defa

Satranç Turnuvası'na büyük ilgi

Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü anısına Ödemiş Belediyesi'nin düzenlediği Satranç Turnuvası büyük ilgi gördü. Turnuvaya İzmirli görme engelli satranç şampiyonu Aziz Murat Cengiz de katıldı.
Ödemiş Belediye Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi'nde 200'ü aşkın oyuncunun katılımıyla farklı yaş gruplarında düzenlenen Satranç Turnuvası çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, turnuvanın ilk günündeki karşılaşmaları takip ederek oyuncuları yalnız bırakmadı.
Çeşitli turnuvalarda önemli dereceleri bulunan  28 yaşındaki Aziz Murat Cengiz turnuvaya İzmir'den katılan isimler arasında yer aldı. 11 yaşından itibaren görme kaybı yaşayan buna karşın üniversite eğitimini tamamlayıp Bayraklı Adalet Sarayı'nda memur olarak görev yapan Cengiz, Ödemiş'teki turnuvada da adından söz ettirdi. 4 yıldan bu yana satranç eğitmeni olan Cengiz'i başarıları ve azminden dolayı kutlayan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Böylesine büyük bir şampiyonu kentimizde ağırlamaktan mutluluk ve onur duyduk. Aziz Murat kardeşimiz isteyince aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını bizlere yeniden göstermiştir. Kendisini ve ailesini tebrik ediyorum. Satranç Turnuvamızın büyük ilgi görmesi de ayrıca bir sevinç kaynağı oldu" diye konuştu.
Satrancın bir zeka oyunu olduğunu hatırlatan şampiyon oyuncu Aziz Murat Cengiz de Başkan Mehmet Eriş'e yakın ilgisinden dolayı teşekkür etti. 

Resim Galerisi