Ödemiş Belediyesi “Önce Sağlık” Diyor

01 Şub 2020
2525 defa

Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün hasta nakil hizmetinden 2019 yılında 986 kişi yararlandı. 51 mahalledeki ücretsiz sağlık taramalarına 2 bin 260 kişi katılırken Ödemiş Belediyesi ihtiyaç sahibi oturan hastalar için de İzmir’deki hastanelere ücretsiz ring seferleri düzenlemeye başladı.

“Önce sağlık” anlayışı ile çalışmalarına devam eden Ödemiş Belediyesi, hasta ve yaşlı bireylere yönelik hasta nakil hizmetiyle vatandaşların zor zamanlarında yanında oluyor. 2019 yılında Ödemiş Belediyesi’nin tam teşekküllü hasta nakil araçlarıyla 986 hasta tedavileri için ilgili sağlık kurumlarına ücretsiz nakledildi.

Haftada iki gün ücretsiz ring seferi

Ödemiş’ten İzmir’e ve çevre illere hasta nakil hizmeti veren Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 2019 yılında yeni bir hizmetle Ödemişlileri buluşturdu.

İhtiyaç sahibi oturan hastalar için tahsis edilen bir araçla İzmir’deki hastanelere yönelik ring seferi başlatıldı. Oturabilir durumdaki ihtiyaç sahibi hastaların refakatçileriyle birlikte ücretsiz yararlandığı ring seferi Pazartesi ve Perşembe günleri sabah erken saatlerde düzenleniyor.

Evde Sağlık Hizmetleri

Kent merkezinde ve çevredeki uzak mahallelerde “Evde Sağlık” hizmetlerini de sürdüren ekipler, 2019 yılında 223 hastaya ulaştı. “Evde Sağlık” ekipleri, 1497 kez pansuman, 556 kez enjeksiyon, serum ve sonda değişimi hizmeti sundu. Kentteki sağlık kuruluşlarıyla koordineli olarak gerçekleştirilen çalışmalarda vatandaşların farklı konularla ilgili belediyeden talepleri de ilgili birimlere aktarıldı.

Sağlık taramaları

İki hasta nakil aracı ve bir mobil hizmet aracıyla hizmet veren ekipler, çevre mahallelerdeki Sağlık Taramalarına da hız verdi. 2019 yılında 51 mahallede ücretsiz sağlık taramaları yapıldı. 2 bin 260 vatandaş sağlık taramalarından yararlandı. Tansiyon ve şeker ölçümlerinin yapıldığı taramalarda gerekli durumlarda vatandaşlar sağlık kurumlarına yönlendirildi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama