Bu sayfayı yazdır

Maske Üretimi İçin Ödemiş Dayanışması

17 Nis 2020
1136 defa

Ödemiş Belediyesi, tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgınıyla ile mücadele sürecinde kullanılmak üzere Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi ve gönüllülerle birlikte maske dikmeye başladı. Ödemiş Belediyesi bünyesindeki FabLab’da bulunan makineler maske dikilmesi için gönüllülerin kullanımına sunuldu, atölye oluşturuldu.

Atölye oluşturuldu

Sağlık çalışanları için FabLab’daki üç boyutlu yazıcılarla yüz siperliği üreten Ödemiş Belediyesi, maske ihtiyacı için de Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte üretime geçti.

Pazar yerlerinde hijyenik maske dağıtımlarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, FabLab bünyesindeki dikiş makinesini ve diğer ekipmanları maske dikmek isteyen gönüllülerin hizmetine sundu. Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle hijyen koşulları dikkate alınarak yapılan üretim için atölye oluşturuldu. Sağlık çalışanları başta olmak üzere sahada olan çalışanlara ve vatandaşlara ulaştırılacak maskelerin dikimi aralıksız şekilde devam ediyor.

Başkan Eriş: “Ödemiş dayanışmasının güzel bir yansıması”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Hepimizin sağlığı için zorlu bir mücadele veriliyor. Biz de başından beri bu mücadelenin içerisindeyiz. Ortaya çıkan hijyenik maske ihtiyacının giderilmesine destek olmak adına Ödemiş Halk Eğitimi Merkezimizle birlikte güzel bir çalışmaya imza atıyoruz. FabLab bünyesindeki makinelerimizi tahsis ettik. Dikiş eğitmenlerimiz ve gönüllülerimizin katılımıyla atölye oluşturduk. Hijyen kuralları dikkate alınarak seri üretime başladık. Biz maske yapımına uygun kumaş desteği de sunuyoruz. Burada yine Ödemiş dayanışmasının güzel bir yansıması yaşanıyor. Ödemiş Halk Eğitimi Merkezimize, gönüllü olan, destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Daha önce de FabLab’daki üç boyutlu yazıcı ile sağlık çalışanlarımıza yüz siperliği üretmiştik. Maske üretimimizle de mücadeleye destek sunacağız” dedi.

72 saat kuralına dikkat!

Koronavirüsle mücadele sürecinde kullanılan maske ve eldivenlerin sokaklara atılmasının tehlikeyi daha da artırdığını vurgulayan Eriş şunları söyledi: “Hemşehrilerimizin kullandıkları maske, eldiven, mendil gibi ürünleri yerlere atmamaları, 72 saat kuralına uygun şekilde iki kat çöp poşetinin içinde evlerinde kimsenin ulaşamayacağı oda veya balkonlarda beklettikten sonra mutlaka çöp konteynırlarına atmaları da riskin azaltılması için çok önemli. Hemşehrilerimizin kurallara uymalarını ve gerekmedikçe evlerinden çıkmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz”

Resim Galerisi