İZSU’dan Tam Kadro Ödemiş Ziyareti

03 Tem 2020
1485 defa

İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, teknik ekibi ile birlikte Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’i ziyaret etti. Ödemiş’in ihtiyaçlarının değerlendirildiği görüşmede içme suyu, atık su arıtma ve temel altyapı konuları masaya yatırıldı.

İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, Genel Müdür Yardımcıları Onur Demirci, Filiz Yıldırım,  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU yetkilileri, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’i makamında ziyaret etti. İZSU heyeti, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve teknik personel ile bilgi alışverişinde bulundu. Ödemiş’in merkez ve kırsal mahallelerinde süren çalışmalar ile içme suyu ve atık su arıtma konusunda ihtiyaçlar değerlendirildi.

Başkan Eriş: “99 mahallesiyle Ödemiş’in tüm ihtiyaçları konuşuldu”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer, evimiz Ödemiş’teki ‘İkinci Cemre’ buluşmasında dünyanın en verimli topraklarına sahip bölgemizde kirliliğin yok edilmesi adına bölgemizin en fazla arıtma tesislerine sahip bölge olacağının ve en büyük yatırımların bu yönde olacağının müjdesini vermişlerdi. İZSU’nun bu anlamda bölgemize kazandırılacak yatırımlar adına bir hazırlık içerisinde olduğunu ve önemli adımlar attığını bugün bir kez daha görmüş olduk. İZSU Genel Müdürümüz Sayın Aysel Özkan teknik ekibi ile birlikte Ödemiş’e çıkartma yaptı.

Daha önce muhtarlarımızdan alınmış olan istek ve öneriler de değerlendirilerek verimli bir görüşme gerçekleştirildi. Hem var olan çalışmalar, hem de içme suyu, kanalizasyon ve atık su arıtma anlamında duyulan ihtiyaçlarla ilgili son durum değerlendirildi.  99 mahallesiyle Ödemiş’in tüm ihtiyaçları konuşuldu.

Ödemiş’e yeni atık su arıtma tesisleri

Kaymakçı Mahallemizin atık su arıtma ve içme suyu sorunlarının çözümü başta olmak üzere Gölcük, Bozdağ, Yolüstü, Çayır gibi mahallelerimizin atık su arıtma tesisleri konusunu da ele aldık. Kent merkezimizdeki yağmur suyu hatlarıyla ilgili ihale sürecini konuştuk. Yağışlarda yaşanabilen sıkıntıların önüne geçilecek önemli bir yatırım kentimize kazandırılacak.

İhale sürecine giren arıtma tesisleri, planlama aşamasından ihale sürecine geçecek tesislerle ilgili son noktalar konusunda bilgi alışverişi gerçekleştirdik.

Kentimizin ekonomisindeki en büyük güçlerden olan mandıralarımızın atık sularının bertarafı adına atık su arıtma tesisinin yapımı için tam destek verileceği ifade edildi. Verimli topraklarımızın korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi noktasında Ödemiş’i yakın gelecekte arıtma tesisleri ile donatmak üzere yeni bir döneme girdiğimizi söyleyebilirim. Ayrıca atık su arıtma tesislerinde zararsız hale gelen suların tarımsal sulamada değerlendirilmesi anlamında yüksek teknolojiden de yararlanarak birlikte çözüm geliştirmeyi de hedefliyoruz.

Sadece atık su arıtma değil içme suyu sıkıntısının yaşanabildiği mahallelerimiz konusunda da talebimizi ilettik. Bu noktada da acilen harekete geçileceği bilgisini bizimle paylaştılar.

İzmir Büyükşehir Belediyemizin tüm hizmetlerinde olduğu gibi İZSU konusunda da güçbirliği içerisinde 99 mahallemizdeki hemşehrilerimize en güzel hizmetleri sunmak istiyoruz. Bu anlamda her zaman kentimizin talepleri ile yakından ilgilenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer başta olmak üzere İZSU Genel Müdürümüz Aysel Özkan’a ve ilgililere evimiz Ödemiş adına teşekkür ederim” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama