Bu sayfayı yazdır

Gezici Kütüphane’nin Ödemiş’teki Yol Arkadaşı Deneme ve Bilim Merkezi

21 Ağu 2020
1720 defa

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7’den 70’e herkesin kitaba ulaşması için hayata geçirdiği “Gezici Kütüphane” projesi Gereli’nin ardından Birgi ve Hamam Mahallelerine konuk oldu. Periyodik olarak Ödemiş’in kırsal mahallelerini ziyaret edecek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Kütüphanesi’ne Ödemiş Belediyesi’nin Deneme ve Bilim Merkezi de eşlik ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kitaba erişim güçlüğü yaşayan bölgelerde ikamet eden vatandaşların kitaba ulaşmasını sağlamak ve okumayı özendirmek amacıyla uyguladığı “Gezici Kütüphane” projesinin Ödemiş’teki yeni durakları tarihi Birgi ve Aydın Dağları üzerindeki Hamam Mahallesi oldu.

Açılışını geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar’ın Gereli Mahallesi’nde gerçekleştirdiği Gezici Kütüphane’ye Ödemiş Belediyesi de Deneme ve Bilim Merkezi ile destek verdi. Gezici Kütüphane’ye gelen çocuklar Deneme ve Bilim Merkezi standındaki deney setlerini ilgi ile inceledi. İki mahallede gerçekleşen etkinliklerde çocuklara hem kitap sevgisi hem de bilimsel merak aşılandı.

İçinde 500 adet kitap bulunan ve kitapları üye olan herkese 21 gün süreyle ödünç veren Gezici Kütüphane’nin Ödemiş’e gerçekleştireceği yeni turlarda da Ödemiş Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi stant açacak. Gezici Kütüphane, Ödemişlilere yeni kitaplar sunmak ve ödünç verdiği kitapları toplamak üzere belirli aralıklarla Ödemiş’in mahallelerine konuk olacak.

Resim Galerisi