Ödemiş Belediyesi Ata Tohumlarına Sahip Çıkıyor

11 Eyl 2020
1941 defa

Ödemiş Belediyesi, tarımsal üretimin sürekliliği için üretim yolları ve sulama hatları gibi çalışmalarının yanı sıra kendi arazilerinde ata tohumlarına sahip çıkıyor. Tohumların çoğaltılmasının hedeflendiği çalışmada verimli topraklardan elde edilen mahsul belediye sosyal tesislerinde değerlendiriliyor. Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ata tohumlarıyla üretilen mis kokulu ürünlerin hasadına katıldı, ata tohumlarını geleceğe taşımak istediklerini vurguladı.

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Ödemiş’te Ödemiş Belediyesi’nin üreticiye destek olmak ve verimli topraklara sahip çıkmak üzere çalışmaları devam ediyor. Pazarlara daha kolay ulaşım için yeni yollar açılması, üretim yollarının iyileştirilmesi, yeni sondaj kuyuları ve sulama hatlarıyla sulama suyu ihtiyacının karşılanması için çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, ilk örneğini Mendegüme Bölgesi’ndeki 6 mahallenin katılımıyla Demirdere’de oluşturduğu “Toptan Erik ve Kiraz Pazarı” gibi projelerle de üreticinin emeğinin korunmasını hedefliyor.

Karadoğan’daki belediye arazisinde tohumlar çoğaltılacak

Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği içerisinde ata tohumlarına sahip çıkma hamlesi de başlatan Ödemiş Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Karadoğan Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan 6 bin metrekarelik tarım arazisinde sebze bahçesi oluşturdu. İlk ürünün ardından ikinci ürünün hasadına da başlanan bahçede ata tohumlarıyla domates, biber, patlıcan, börülce, kavun, karpuz ve kabak çeşitleri yetiştirildi. Ata tohumlarının çoğaltılarak yaygınlaştırılmasının amaçlandığı projede elde edilen mis kokulu ürünler belediyenin sosyal tesislerinde değerlendiriliyor.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ata tohumlarıyla oluşturulan bahçedeki ikinci ürün hasadına belediye başkan yardımcıları ile birlikte katılarak çalışmada emeği olanları tebrik etti.

Başkan Eriş: “Bu çalışmayı geleceğe borcumuz olarak görüyoruz”

Başkan Eriş, “Ödemiş Belediyesi Tarımsal Hizmet Müdürlüğümüz ata tohumlarını yaşatma, alternatif ürünlerde önde olma adına başarılı bir çalışmaya imza attı. Bize hediye edilen ata mirası tohumlarımızla belediyemize ait tarım arazisinde üretime başladı. Şimdi de bu tohumları geleceğe taşıma adına, bu yıl tohumluk alarak gelecek yıllarda daha da büyük alanlarda ekim yapmayı hedefliyoruz. Emeği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışmayı geleceğe bir borcumuz olarak görüyoruz. Tıpkı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in öncülüğünde yeniden topraklarımızla buluşan ata mirası karakılçık buğdayımız gibi.

Hibrit tohumlar yerine bu geleneksel tohumlarımızı yaşatmak, geleceğe aktarmak istiyoruz. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli tüm arkadaşlarımıza da emekleri ve katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama