Atatürk'ü Anma Haftası Online Satranç Turnuvası’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

19 Kas 2020
1628 defa

Ödemiş Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği online satranç turnuvası büyük ilgi gördü. Türkiye Satranç Federasyonu lisansına sahip sporcuların katıldığı turnuvanın ödülleri kargo ile sporculara ulaştırıldı.

Geçen yıl büyük bir katılımla Ödemiş Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Atatürk'ü Anma Haftası Online Satranç Turnuvası bu yıl Koronavirüs pandemisi nedeniyle online ortamda yapıldı. Türkiye Satranç Federasyonu ile ortaklaşa chess.com üzerinden düzenlenen turnuvaya 41 ayrı ilden toplam 266 sporcu katıldı. 61 kulüpten Türkiye Satranç Federasyonu lisansına sahip sporcuların katıldığı turnuvada müsabakalar 10 yaş ve altı, 14 yaş ve altı ve açık kategoride yapıldı. Dereceye girenlere kupa ve madalyaları kargo ile gönderildi.

Turnuvaya katılan tüm sporcuları kutlayan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinliklerimiz kapsamında düzenlediğimiz bu anlamlı turnuvayı geçen yıl yüz yüze geniş bir katılımla yapmıştık. Bu yıl pandemi koşullarında satranç seven çocuklarımızı online ortamda bir araya getirdik. Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ile işbirliği içerisinde Türkiye’nin dört bir yanından katılım oldu. Turnuvaya katılan tüm sporcularımızı ve emeği geçenleri kutluyorum. Beyin jimnastiği yapmayı sağlayan ve çocuklarımızın gelişimine katkı sunan satranç ile daha çok çocuğumuzun buluşmasını istiyoruz. Ödemiş Belediyesi olarak satranç turnuvalarını düzenlemeye devam edeceğiz. Salgını yendiğimizde yine yüz yüze geniş katılımlı turnuvalarla bir arada olmayı diliyorum” dedi.

 

10 YAŞ ALTI:

1- Mehmet Efe Akın (AYDIN)

2- İlias Timushev (VAN)

3- Emir Aras Zor (ÇANAKKALE)

 

14 YAŞ ALTI:

1- Ecrin Tuana Engel (İZMİR)

2- Tuğrul Türel (İSTANBUL)

3- Yaşar Asil Taş (İZMİR)

 

AÇIK KATEGORİ:

1- Ahmet Efekan Alaz (İZMİR)

2- Asım Turan (İSTANBUL)

3- Hakan Yalçındağ (UŞAK)

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama