Ödemiş Belediyesi’nde Yılbaşı Öncesi Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

30 Ara 2020
1858 defa

Aylık ortalama en düşük ücret 3865 Lira olarak belirlendi

Ödemiş Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Ödemiş Belediyesi Personel Limited Şirketi kadrosunda yer alan işçileri kapsayan toplu sözleşme ile çalışanların ücret, sosyal hak ve ikramiyelerinde önemli oranda iyileştirmeler yapıldı. Aylık ortalama en düşük ücret 3865 Lira olarak belirlendi.

Ödemiş Belediyesi Personel Limited Şirketi kadrosunda görev yapan işçilerin maaşlarında önemli oranda iyileştirme sağlayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. 

Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube ile bir süredir devam eden görüşmelerin ardından anlaşma sağlandı. 2021-2023 yılları arasını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Belediye-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Murat Yurdakul ve İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan tarafından imzalandı.

“Emek en yüce değerdir”

“Emek en yüce değerdir” anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, giderek zorlaşan ekonomik koşullara rağmen emekçinin hakkını korumaya devam edeceklerini vurguladı.

Başkan Eriş, “Bugün işçi arkadaşlarımız ve aileleri adına güzel bir toplu sözleşme gerçekleştirdik. Bu toplu sözleşmenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, Belediye-İş Sendikası yetkililerine ve sendika temsilcisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Geleceğe imza atıyoruz. Hep söylüyorduk: Ödemiş bizim evimiz, biz hepimiz büyük bir aileyiz diye. Bütün gün Ödemiş halkına hizmet vermek için özveriyle çalışan işçi arkadaşlarımız ailemizin değerli fertleri. Hayırlı ve uğurlu olsun. Gönlümüzdeki rakamlar olmasa bile onları tatmin edici bir rakamla bir sözleşme gerçekleşiyor. İlk kez toplu sözleşmeyle buluşuyorlar, kazançlarını güle güle harcasınlar aileleriyle birlikte. İmzaladığımız sözleşmeyle birlikte Ödemiş Belediyesi’nde aylık ortalama en düşük ücret 3865 Lira olacak” diye konuştu.

“%50’nin üstünde iyileştirme”

Belediye-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Murat Yurdakul, işçilerin alacakları ücretlerin %50’nin üstünde iyileştirildiğine dikkati çekerek, “Ödemiş Belediyesi Personel Limited Şirketi personeli olan arkadaşlarımızın aldıkları ücretlerin üstüne %50’nin üstünde bir iyileştirme yapılarak yeni yılda hayata geçirmiş bulunuyoruz. Başkanımıza, emeği geçen Başkan Yardımcımıza, bürokratlarımıza ve ilgililere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, Bugün imzalanan 2021-2023 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmemiz, İzmir bazında ve yurt bazında asgari ücretin kat kat üzerinde %50’yi aşan bir zam oranıyla imzalandı. İşçi arkadaşlarımız Mehmet Başkanımız sayesinde ve sendika örgütümüz sayesinde rahat bir nefes almışlardır. Belediye Başkanımıza ülkemizde açıklanan asgari ücretin üzerinde yüksek bir zam verdiği için Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyor, kutluyorum” dedi.

Belediye-İş Sendika Baştemsilcisi Ertan Otçu da “Tüm çalışma arkadaşlarımız adına bugünkü Toplu İş Sözleşmesi için Başkanımız Mehmet Eriş’e teşekkür ediyorum. Yeni yılda sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama