Ödemiş’te Atlar Şehitler İçin Koştu

18 Mar 2021
2572 defa

Ödemiş Belediyesi’nin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Şehitleri Anma Günü Rahvan At Koşusu düzenlendi. Pandemi sonrası ilk kez düzenlenen rahvan at koşusuna Ödemiş ev sahipliği yaptı. Yarışlar pandemi kurallarına göre seyircisiz olarak yapıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde atlar, şehitler anısına rahvan koştu. Geleneksel sporlara desteğini sürdüren Ödemiş Belediyesince Günlüce Mahallesi’ndeki Geleneksel Ata Sporları Yarış ve Oyun Alanı'nda düzenlenen Şehitleri Anma Günü Rahvan At Koşusu, Türkiye’nin dört bir yanından 200 atın katılımıyla yapıldı. Koşu öncesi Saygı Duruşu gerçekleştirildi, İstiklal Marşı okundu. Şehitler için dualar edildi.

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz koşular protokol tribününden takip etti ve dereceye giren atların sahiplerine Türk Bayrağı ve kupalarını verdi. Koşular, farklı kanallar tarafından sosyal medya üzerinden canlı yayınlandı.

Baş, Baş Altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, İkili Tay, İthal-A ve İthal-B olmak üzere 10 kategoride düzenlenen yarışlar oldukça heyecanlı geçti. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tarihe Çanakkale Geçilmez yazdıran şehitlerimizi, ülkemizin bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna terörle mücadelede şehit olan tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz. Onların anısını yaşatmak adına Türk’ün töresinde var olan at sevgisinin bir yansıması olarak rahvan at koşumuzu düzenledik. Geçen yıl yapamamıştık pandemi tedbirleri nedeniyle. Hedefimiz Şehitleri Anma Günü Rahvan At Koşusunu geleneksel hale getirmekti şehitlerimizi anma adına. Bugün hava koşulları da müsaade etti. Türkiye’nin değişik yerlerinden 200 at buradaydı. Pandemi kurallarına da uyarak yılın ilk rahvan at koşusunu gerçekleştirdik. Katılımcılarımıza teşekkür ediyor, dereceye girenleri yürekten kutluyorum” dedi.

Pandemi sonrası dönemdeki ilk rahvan at yarışı için alana giriş ve çıkışlar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince kontrollü sağlanırken Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından katılımcıların vücut ısıları ölçülerek dezenfektan dağıtıldı. Yarışlar boyunca sık sık maske, mesafe ve hijyen konusunda hatırlatmalar yapıldı. Yarış alanına sadece at sahipleri, seyisler ve jokeyler alındı.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama