Bu sayfayı yazdır

Başkan Eriş, 18 Mart’ta Şehitler Anıtlarını Ziyaret Etti

18 Mar 2021
2947 defa

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünde İlkkurşun, Kayaköy, Bozcayaka ve Hamamköy’deki şehitler anıtlarını ziyaret etti.

Ödemiş’te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda Zungurlu Mezarlığı’ndaki şehitliği Kaymakam Fatih Aksoy ve ilçe protokolü ile birlikte ziyaret eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’te dört farklı mahallede, şehitler anısına hazırlanmış olan anıtlara karanfiller bırakarak şehitleri andı.

Yiğit Ordusu’nun işgale karşı ilk örgütlü halk direnişini sergileyip, ilk kurşunu sıkmasıyla Kuvayı Milliye’nin temelinin atıldığı topraklar olarak tarihe geçen İlkkurşun Mahallesi’ndeki anıtı ziyaret eden Başkan Eriş’e başkan yardımcıları Özay Kaptan, Feridun Azeroğlu ve Ufuk Kızıler eşlik etti. İlkkurşun Anıtı’na karanfiller bırakan Eriş ve beraberindekiler daha sonra birçoğu Çanakkale Cephesi’nde olmak üzere 1. Dünya Savaşı’nda şehit olmuş 38 Kayaköylü için hazırlanmış olan anıtı ziyaret etti.

Rus Harbi, Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit olmuş 63 Bozcayakalı’nın anısını yaşatan anıtı ziyaret eden Başkan Eriş, Hamamköy’de işgalci Yunan ordusunun yaptığı katliam sonucu şehit olan 40 Mendegümeli vatandaşın anısına anıta karanfiller bıraktı. Şehitler için dualar edildi.

Havasını soluduğumuz, suyunu içtiğimiz, toprağını işlediğimiz vatanın bizlere şehitlerin emaneti olduğunu hatırlatan Başkan Mehmet Eriş, “Bu toprakların değerinin bilinmesi adına kentimizin dört bir yanındaki anıtlarımızda isimleri yaşayan şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve rahmetle anıyoruz. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Çanakkale’de şehit olacağını bildiği için kendi cenaze namazını kılacak kadar inançla sonuna kadar mücadele eden şehitlerimiz bu topraklarımızı bize vatan olarak miras bırakmıştır. Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna göze alamayacağı fedakarlık olmadığını tüm dünyaya gösteren şehitlerimize minnettarız, bugün ve sonsuza dek.

Bizler bugünlerimizi tarihimizin her döneminde, Rus Harbi’nde, Trablusgarp Savaşı’nda, Balkan Savaşlarında, 1. Dünya Savaşı’nın Çanakkale başta olmak üzere farklı cephelerinde ve Kurtuluş Savaşı’nın kıvılcımı olan İlkkurşun’da, İnönü’de Sakarya’da, Dumlupınar’da hepimiz için canlarını feda eden kahramanlarımıza borçluyuz. Şehitlerimize ve gazilerimize layık olmak için Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Resim Galerisi