Ödemiş’te Eğitim Kompleksi İçin Temel Atma Heyecanı

23 Mar 2021
3134 defa

Ödemiş Belediyesi’nin çocukların ve gençlerin eğitimine destek amacıyla hayata geçirdiği Eğitim Kompleksi projesinde temel atma heyecanı yaşandı. Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bu binanın her katında eğitime destek geleceğe yatırım olacak” diyerek projede emeği olanlara ve destek verenlere teşekkür etti.

Ödemiş Belediyesi’nin eğitime destek projesi Eğitim Kompleksi’nin temeli törenle atıldı.  Ödemiş’te Atatürk Mahallesi Yarbay Caddesi’nde Kaymakamlık tarafından belediyeye tahsis edilen arsada inşa edilecek kompleksin temel atma törenine Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkanı Mutahhar Ateş, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge ile belediye başkan yardımcıları, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma töreninde konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Eğitim Kompleksi projesinin örnek bir dayanışmanın eseri olduğunu ve Ödemişli çocuklar ve gençler için güzel bir eğitim yuvasının kente kazandırıldığını belirtti.

Cumhuriyet Bayramı’nda açılış hedefi

Başkan Eriş, “Bir eğitim yuvasının temelini hep beraber atıyoruz. Burada Kaymakamlığımıza ait bir lojmanımız vardı. Gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra Sayın Kaymakamımızın oluru, Sayın Valimizin onayıyla birlikte eğitime destek için böyle koşullu bir tahsis sağlandı. Bu projenin oluşmasında güzel bir dayanışma da söz konusu. Ödemiş’te bulunan mimar ve mühendis arkadaşlarımızın ortaklaşa projesidir. Proje onlara ait. Çok teşekkür ediyorum Ödemiş adına bu beraberliği yaşattıkları için. Zemin katı okul öncesi eğitim için hizmet verecek. Diğer üç katta geleceğe hazırlanan gençlerimizin eğitimlerine destek sunacak kurs ve etüt merkezi, laboratuvarlar bulunacak. Huzur içerisinde ders çalışıp sınavlara hazırlanabilecekleri bir eğitim yuvası olacak. Bu binanın her katında eğitime destek, geleceğe yatırım olacak” dedi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Eriş, açılışını Cumhuriyet Bayramı’nda hep birlikte yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, “Güzel bir vesile ile beraberiz. Başkanımız da ifade etti, bu alan daha önce farklı bir rolle hizmet ediyordu ilçemize. Önümüzdeki günlerde inşaat tamamlandığında daha güzel bir şekilde eğitim rolüyle ilçemize hizmet verecek. Projede emeği geçen Belediye Başkanımıza, çalışma arkadaşlarına ve proje müelliflerine çok teşekkür ediyorum. Açılışında da dileriz hep beraber oluruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

1077 metrekare inşaat alanına sahip Ödemiş Belediyesi Eğitim Kompleksi’nin zemin katında 36-72 ay arası çocuklar için Gündüz Bakımevi yer alacak. Dört katlı Eğitim Kompleksi, sınavlara hazırlanan öğrenciler için kurs merkezi, Dijital Eğitim Laboratuvarı, kütüphane ve etüt merkezi ile Ödemişli çocukların ve gençlerin hizmetinde olacak.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama