Bu sayfayı yazdır

Ödemiş’te Cumhuriyet Coşkusu Açılış Törenleriyle Başladı

29 Eki 2021
1208 defa

Polis Şehitleri Parkı törenle hizmete girdi

 Ödemiş’te Cumhuriyet Bayramı kutlamaları açılış törenleriyle başladı. Polis Şehitleri Parkı, törenle hizmete girdi.

Cumhuriyetimizin 98. yılı coşkusu Ödemiş’te dolu dolu bir etkinlik programıyla yaşanıyor. Ödemiş Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Ödemiş Belediyesi’nin Süleyman Demirel Mahallesi’nde inşa ettiği Polis Şehitleri Parkı törenle halkın hizmetine sunuldu.

Ödemiş Belediye Meclisi’nde oybirliği ile alınan kararla Polis Şehitleri Parkı adı verilen 1020. Sokak’taki parkın açılış törenine Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy ve eşi Özlem Aksoy, Kaymakam Adayı Şeyma Nur Kaygusuz, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, şehit polislerin yakınları, belediye meclisi üyeleri, daire amirleri ile Süleyman Demirel Mahallesi sakinleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Süleyman Demirel Mahallesi Muhtarı Necmiye Aksoy, çok güzel bir soluk alma alanının mahalleye kazandırıldığını belirterek, Şehit Polislerimiz için bir anıt niteliğinde olacak park için Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e ve çalışmalarda görev alanlara teşekkür etti.

 “Polis Teşkilatımız bölünmez bütünlüğümüzün ve huzurumuzun güvencesidir”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Cumhuriyet Bayramımızın 98. yılını coşkuyla karşılamaya hazırlanırken canlarını vatanımızın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzur ve güvenliği için feda eden şehit polislerimizin anılarını yaşatacağımız parkımızın açılışı için bir aradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır’ sözünün ışığında özveriyle çalışan, canını ortaya koyan Polis Teşkilatımız bölünmez bütünlüğümüzün ve huzurumuzun güvencesidir.

Her koşulda, zaman ve mekan mefhumu olmaksızın dürüst ve özverili çalışma anlayışıyla üstlendiği her görevi yerine getiren emniyet mensuplarımız insan haklarına saygılı, vatandaşlarımıza karşı hoşgörülü, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla da milletimizin gönlünde her zaman ayrı bir yere sahiptir.

Emniyet güçlerimiz askerlerimizle birlikte omuz omuza verdikleri mücadeleyle kahramanlığın ölümsüz birer sembolü olmuştur. İzmir Adalet Sarayı önünde kahramanca son mermisine kadar direnip büyük bir faciayı önleyen şehit polisimiz Fethi Sekin gibi nice kahramanlarımız canlarını vatan ve vazife uğruna feda etmekte bir an bile tereddüt etmemiştir.

Görevleri başında şehit olan Ödemişli polislerimiz Başkomiser Mehmet Kayış, Komiser Yardımcısı Mustafa Özcan ve Polis Memurları Ayhan Uzun, Gökhan Kirazlı, Fatih Şevket Ersin ve İbrahim Okçu ile askerlik görevi sırasında şehit olan komiser yardımcısı Erdal Bodur, tüm Ödemişlilerin yüreğinde yaşamaktadır.

Yine geçtiğimiz ay elim bir trafik kazası sonucu yitirdiğimiz Ödemişli polis memurumuz Ensar Erkut ve kardeşi Efdal Erkut’un acısı da yüreğimizdedir.

Vatan, bayrak ve millet aşkıyla canlarını feda etmiş kahraman polislerimize duyduğumuz sonsuz minnet ve sevginin bir anıtı olarak Ödemiş Belediye Meclisimizde oybirliğiyle ‘Polis Şehitleri Parkı’ adını verdiğimiz bu park artık hemşehrilerimize emanettir.

Şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Allah emniyet güçlerimizin ayağına da tekerleğine de taş değirmesin. Tüm güvenlik güçlerimize kolaylıklar diliyoruz. Polis Şehitleri Parkımız ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy şehit polislerin anılarının yaşatılması düşüncesi ile gerçekleştirilen çalışmaların son derece anlamlı olduğuna vurgu yaptı. Aksoy, “Bu güzel park kentimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bilhassa çocuklarımıza ve gençlerimize. İnşallah bir nebze olsun telefondan uzaklaşmalarına vesile olur, büyüklerimizin de elbette bu parkta güzelce vakit geçirmelerine vesile olur. Belediyemize ve Belediye Meclis Üyelerimize böyle bir vefa gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra törene katılan şehit yakınlarına çiçek armağan edildi. Açılış kurdelesi polis sirenleri eşliğinde kesilerek Polis Şehitleri Parkı, Ödemişlilerin hizmetine sunuldu. Polis Şehitleri Parkı son 2,5 yılda kente kazandırılan 22. park oldu.

 Kadın Ressamlar ve El Sanatları Sergisi 30 Ekim’e dek ziyarete açık

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile Kadın Ressamlar Sergisi ve El Sanatları Sergisi, Hükümet Meydanı yanında açıldı. Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma töreni sonrası düzenlenen açılışa çok sayıda davetli katıldı.

Birbirinden güzel tablolar ve el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı Kadın Ressamlar Sergisi ve El Sanatları Sergisi’nin açılışına katılan Kaymakam Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve protokol üyeleri eserleri ilgi ile inceledi. Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Açelya Keskin sergilenen eserlerle ilgili bilgiler verdi. 30 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek serginin açılışı öncesi Ödemiş Belediye Bandosu, açılış sonrası da Esra Aydın ve grubu davetlilere müzik ziyafeti çekti.

 Bayram coşkusu, açılışlar, fener alayı ve konserle sürecek

Ödemiş Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında 29 Ekim Cuma günü 09.30'da Saraçoğlu Caddesi'nde Toplu Balon Uçurma Şenliği yapılacak. 12.30'da ÖYKAM'da 6. Ödemiş Ekim Geçidi Karma Resim Sergisi'nin açılışı gerçekleştirilecek. Ödemiş Belediyesi'nin eğitime ve gençliğe destek projesi Türkan Saylan Destek Eğitim Merkezi'nin açılışı 14.00'te Atatürk Mahallesi Yarbay Caddesi'nde yapılacak.

Cumhuriyet Bayramı akşamında 20.00’de Saracoğlu Stadı önünden itibaren Fener Alayı yürüyüşü düzenlenecek. Ulus Meydanı-Enstitü Caddesi-Saracoğlu Caddesi-Anadolu Caddesi-Şair Nedim Sokağı güzergahını takip edecek Fener Alayı yürüyüşü yine Saraçoğlu Stadı önünde son bulacak. Saat 20.30'da sevilen müzik grubu Kolpa, şarkılarını Ödemişliler için Saraçoğlu Stadı önündeki konserde seslendirecek. 30 Ekim Cumartesi günü tenis turnuvası düzenlenecek.

Etkinlikler çerçevesinde 31 Ekim Pazar günü rahvan at yarışlarının Kırkpınar'ı Çaylı'da Cumhuriyet Kupası Rahvan At Koşusu düzenlenecek. Dutdibi Mevkii'ndeki yarış heyecanı saat 10.00'da başlayacak.

 

Resim Galerisi