Ödemiş Belediyesi’nden Kış Teyakkuzu

09 Şub 2022
937 defa

 

Yurdu yeniden etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havayla birlikte Ödemiş’te dağlar beyaza büründü, ova kesimleri kuvvetli yağışlardan nasibini aldı. Ödemiş Belediyesi, hava koşullarının hayatı olumsuz etkilememesi için alarma geçti.

Ödemiş’te karakış yüzünü yeniden gösterdi. 8 Şubat Salı gününden itibaren ova kesimlerinde kuvvetli yağmur etkili olurken Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerde kar yağışı görüldü. Bozdağ Mahallesi’nde kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı. Yağışla birlikte şiddetli rüzgar da etkili oldu. Ödemiş Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte teyakkuza geçti. Yaşanabilecek olumsuzluklara müdahale etti.

 Kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti, şiddetli rüzgâr ağaç devirdi

Gece saatlerinden itibaren Bozdağlar üzerindeki Çamyayla, Horzum, Manastır Yaylası, Suçıktı, Tosunlar, Çobanlar, Subatan Yaylası, Artıcak, Gölcük Yaylası, Ovacık, Tekke ve Bozdağ ile Aydın Dağları üzerindeki Bıçakçı Ovacık Yaylası’nda kar küreme ve tuzlama çalışmaları başlatıldı.

Horzum-Başova ve Bıçakçı Ovacık-Çatma bağlantı yollarında yaşanan heyelanlara İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte müdahale edilerek önlem alındı. Bayırlı Mahallesi’nde yaşanan taşkında suyun tahliyesi sağlanırken Bademli’de Şehit Asteğmen Coşkun Kale Barajı’ndan gelen fazla suyun tarım alanlarına zarar vermesi önlendi. Şehir merkezinde de yağmur suyu mazgalları Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlendi.

Gölcük Yaylası’nda kar yağışı ve şiddetli rüzgara dayanamayan bir ağacın devrilmesi sonucu enerji nakil hatlarında zarar meydana geldi. GDZ Elektrik ekiplerine bilgi verilerek bölgede önlem alındı.

 “Kış mücadelesi nöbetimiz devam ediyor”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Dağlarımızda kar ovamızda sağanak yağmur etkisini gösterdi. Bereket olmasını dilediğimiz yağışların hayatı olumsuz etkilememesi için hava tahmin raporlarını takip ederek İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli şekilde ekiplerimizi yönlendirdik. Kar kalınlığı yer yer yarım metreye kadar ulaşmış durumda. Şu anda çok sayıda noktada kış mücadelemiz sürüyor. Aydın il sınırından Manisa il sınırına kadar uzanan geniş bir coğrafyada yolları açık tutmak için sahadayız. Şehir merkezinde de yağmur suyu tahliye hatlarında temizlik çalışmalarımız var. Heyelan yaşanan noktalara İzmir Büyükşehir Belediyemiz de iş makinelerini yönlendirdi. Geniş çaplı önlemler alınacak. Gölcük Yaylamızda da ağaç devrilmesi sonucu zarar gören elektrik direkleriyle ilgili GDZ Elektrik ile iletişime geçtik.

Hem Bozdağlar hem de Aydın Dağları üzerindeki yollarımızı kullanacak sürücülerin mutlaka kış lastiği kullanımına ve zincir bulundurmaya dikkat etmeleri gerekiyor. Hem Belediyelerimiz hem Karayolları ekiplerimiz yolların açık tutulması için yoğun bir çaba içerisinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyorlar. Yaylalarımızdaki sevimli dostlarımız için mama takviyesi yapıyoruz.

Vatandaşlarımız hava koşulları sebebiyle karşılaşabilecekleri zor durumlarda 0232 544 90 97 numaralı telefondan ve sosyal medya hesaplarından belediyemize ulaşabilir. Kış mücadelesi nöbetimiz gün boyunca devam edecek” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama