Ödemiş Kitap Günleri Başlıyor

19 Şub 2022
1648 defa

Ödemiş Belediyesi, “Okumak her yaşta güzeldir” sloganıyla 21 Şubat-2 Mart 2022 tarihleri arasında Ödemiş Kitap Günleri düzenleyecek. Kitapseverlerin buluşması,  imza günleri ve söyleşilerle Ödemiş Belediyesi Düğün Salonu ve Kongre Merkezi’nde yaşanacak. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Tüm Ödemişlileri kitap günlerimize bekliyoruz” dedi.

Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde 125. Yıl Kültürpark karşısındaki Düğün Salonu ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Ödemiş Kitap Günleri, 21 Şubat Pazartesi günü başlıyor. Etkinlikte 40 yayın evi ve 22 yazar, Ödemişli kitap tutkunlarıyla buluşacak.

Etkinliklerin ilk gününde yazar Haldun Açıksözlü, 14.00’te “Çocuklar ve Masallar” konulu söyleşi gerçekleştirip kitaplarını imzalayacak.

AÇILIŞ TÖRENİ 22 ŞUBAT SALI GÜNÜ

10 gün boyunca okuma tutkunlarını ağırlayacak Ödemiş Kitap Günleri’nin açılış töreni 22 Şubat Salı günü saat 14.00’te düzenlenecek. 23 Şubat Çarşamba günü şair Nazım Uzun, 14.00’teki imza gününde Ödemişli kitapseverlerle buluşacak. 24 Şubat Perşembe günü 14.00’te yazar Hilal Kahraman “Kadın ve aile” konulu söyleşi sonrası kitaplarını imzalayacak.

25 Şubat Cuma günü yazar Nilgün Bodur, “Doğru bildiğiniz yanlışlar” söyleşisi ile Ödemişlilerle buluşacak. 14.00’teki söyleşi sonrası Bodur, kitaplarını imzalayacak. 

SÖYLEŞİLER VE İMZA GÜNLERİ

26 Şubat Cumartesi günü 14.00’te şair Şükrü Erbaş, “İnsan ruhunun en güzel şarkısı: Şiir” diyecek ve ardından 15.00’te şiir dinletisi ve imza günü ile Ödemişlilerle buluşacak.  27 Şubat Pazar günü 14.00’te şair Ataol Behramoğlu, “Şiir hayatın neresinde” konulu söyleşisi sonrası kitaplarını imzalayacak.

28 Şubat Pazartesi günü Ödemişli eski Turizm Bakanı, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi, araştırmacı-yazar Alev Coşkun, 16.00’da “Ödemiş’te yetişenler” konulu söyleşi ile hemşehrileriyle bir araya gelecek. Coşkun daha sonra kitaplarını imzalayacak. Etkinlikler hafta içi 10.00-19.00 hafta sonu da 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçiye açık olacak.

ERİŞ: “HEYECANLA HAZIRLANDIK”

Ödemiş Kitap Günleri’nin bir kültür ve sanat şöleni şeklinde gerçekleşeceğini belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Hemşehrilerimiz için kültür ve sanat etkinliklerimiz pandemi koşullarının izin verdiği ölçüde devam ediyor. Uzun zamandır heyecanla hazırlandığımız Ödemiş Kitap Günleri’ni 21 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Düğün Salonu ve Kongre Merkezimizde gerçekleştireceğiz. Birbirinden değerli yazarlarımız hemşehrilerimizle buluşacak. Eserleriyle ilçemizin ve havzamızın geçmişine ışık tutan, kültür-sanat hayatına ve gelişimine katkı sunan yazarlarımızı da konuk edeceğimiz etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Hedefimiz elbette erken yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığının aşılanması ve yaygınlaşması. Ödemiş Kitap Günleri’nin okuyan nesiller için geleneksel hale gelmesi en büyük dileğimizdir” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama