Ödemiş’te Coşku Dolu 23 Nisan

24 Nis 2022
1133 defa

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ödemiş Belediyesi’nin çocuk şenlikleri, çocuk kitapları fuarı ve açılış törenlerinden oluşan dolu dolu bir programla coşkulu şekilde kutlandı.

Ödemiş Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yılı kutlama etkinlikleri 22 Nisan Cuma günü düzenlenen açılış programlarıyla başladı. Kuvvetli Mahallesi’nde yeni bir çehre kazandırılarak Ödemişlilerin hizmetine sunulan Tekelli Meydanı’nın açılışı yapıldı.

ÇOCUK KİTAPLARI FUARI 30 NİSAN’A DEK SÜRECEK

“Okumak her yaşta güzeldir” anlayışının bir parçası olarak Ulus Meydanı’nda Saraçoğlu Stadı’nın önünde düzenlenen Ödemiş Çocuk Kitapları Fuarı’nın açılışı da minik öğrencilerin renkli gösterileriyle gerçekleştirildi. 30 Nisan’a dek yazar-okuyucu buluşmalarına, imza günlerine ve söyleşilere sahne olacak Ödemiş Çocuk Kitapları Fuarı’nın stantlarını eşi Selma Eriş ile birlikte inceleyen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, her yaştan öğrencilere hitap eden fuara tüm Ödemişli öğrencileri davet etti.

EĞİTİME DESTEK İÇİN BİR PROJE DAHA: TAHİR ÇAYLI ÖDEV EVİ

Eğitime destek için geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Bayramı’nda Türkan Saylan Eğitim Merkezi’nin açılışını yapan Ödemiş Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yılında da Tahir Çaylı Havuzlu Parkı Ödev Evi’ni hizmete sundu. Eğitmenler eşliğinde öğrencilerini hafta içi her gün ödevlerini yapabileceği, derslerine çalışabileceği bir bilim yuvasını daha Ödemişlilerin hizmetine sunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Başkan Eriş, Ödemiş’in 15. Belediye Başkanı merhum Tahir Çaylı’nın eğitimde fırsat eşitliğine yönelik bir projede adının yaşatılmasının ayrıca gurur verici olduğunu vurguladı.

TAHİR ÇAYLI İÇİN ANI KÖŞESİ OLUŞTURULDU

Başkan Eriş, “Eğitime destek geleceğe yatırımdır” anlayışıyla çalışmaların süreceğini belirterek, Ödev Evi’nin yanı sıra Tahir Çaylı Havuzlu Parkı’nın belediyeye ait bir kafeterya ile geçmişte olduğu gibi yine Ödemişlilerin gözde dinlenme alanlarından biri olacağını söyledi.

Kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde Başkan Eriş, 1977-1980 dönemi Ödemiş Belediye Başkanı Tahir Çaylı için Ödev Evi’nde oluşturulan özel anı köşesini de Merhum Başkan’ın oğlu Mehmet Çaylı ve kızı Fatma Sanay Orguner ile birlikte açtı. Açılışta duygu dolu anlar yaşandı.

BİNLERCE ÇOCUK TAYPARK’TAKİ ŞENLİKTE BULUŞTU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yılında Ödemiş’te Hükümet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ve İstiklal İlkokulu’nda düzenlenen resmi kutlama programlarının ardından Ödemiş Belediyesi de birbirinden renkli etkinliklerle çocuklara bayram sevincini doyasıya yaşattı.

Günlüce Mahallesi’ndeki Taypark’ta çocuklar için şenlik düzenlendi. 2 yıllık zorunlu pandemi arasının ardından düzenlenen ilk şenlik büyük ilgi gördü.

Gün boyunca Salı Pazarı’ndan ring seferleri yapılırken halat çekme, çuval yarışı, survivor parkuru, mini futbol, şişme oyun grupları, yüz boyama akıl zeka oyunları gibi aktivitelerle çocuklar gönüllerince eğlendi. Taypark’ın doğayla iç içe ortamında aileler de güzel havanın tadını çıkardı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Taypark’taki bayram coşkusuna ortak oldu. Başkan Eriş, çocukların oyunlarına da katılırken şenlikte rengarenk görüntüler yaşandı.

ERİŞ: “SİZDEN TEK İSTEĞİMİZ BÜYÜK ATATÜRK’ÜN AÇTIĞI YOLDA, GÖSTERDİĞİ HEDEFE İLERLEMENİZDİR”

Ödemişli çocuklara seslenen Başkan Eriş, “23 Nisan 1920 tarihi, Türk Milleti’nin geleceğe kendi iradesiyle yön vermesi açısından bir dönüm noktasıdır. Öğrencisi olmaktan daima gurur duyduğumuz Mustafa Kemal, işte böylesine önemli bir tarihi siz çocuklara armağan ederek, ‘Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yücelterek yaşatacak olan sizsiniz’ sözleriyle hepimize tarihi bir görev vermiştir.

Yalnızca ve yalnızca milletine ve milletinin iradesine güvenen Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık bir gelecek için siz çocuklarımıza inancı ve güvenci tamdır. Sizden tek isteğimiz Büyük Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe ilerlemeniz; okullarınızda derslerinize iyi çalışmanız, tarihimizi iyi öğrenmeniz, geleceğe en iyi şekilde hazırlanmanızdır.

Elbette sizler geleceğe hazırlanırken bugünün büyükleri olan bizlere önemli görevler düşüyor. Sizin aydınlık bir geleceğe kavuşmanız için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Başkan Eriş, büyük ilgi gören şenlikte emek verenleri kutlayıp organizasyonda gönüllü olarak görev alan gençlere ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerine teşekkür etti.

“ULUSAL EGEMENLİK” TEMALI RESİMLER YARIŞTI

125. Yıl Kültürpark’ta Ödemiş’teki ilkokul ve ortaokul öğrencileri için “Ulusal Egemenlik” temalı resim yarışması düzenlendi. 200’ye yakın öğrencinin katıldığı yarışmada, yarışma teması ile hayal güçlerini buluşturan öğrenciler, serbest teknikle birbirinden güzel eserler hazırladı.

Resim öğretmenlerinden oluşan jüri üyelerinin yaptıkları değerlendirme sonucunda ilkokul kategorisinde, 80. Yıl Efe İlkokulu’ndan İlbegül Bayrakcı birinci, Özel Maral İlkokulu’ndan Ayşegül Demirel ikinci, 80. Yıl Efe İlkokulu’ndan Elif Gülce Küçük üçüncü oldu, Hatipoğlu Mustafa Erdem İlkokulu’ndan Atiye Su Özdemir de mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ortaokul kategorisinde Özel Maral Ortaokulu’ndan Zeynep Cundar birinci, Mustafa Ayşe Yanbastı Ortaokulu’ndan Ecenur Ulusu ikinci, Alperen Kara da üçüncü oldu. 50. Yıl Ortaokulu’ndan Fatma Duru Albayrak’a mansiyon ödülü verildi.

Öğrencilere ödüllerini Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Azeroğlu, Mustafa Ayşe Yanbastı Ortaokulu Ahmet Semerci ile yarışmanın jüri üyeleri Aylin Bayram Badancı ve Selami Sönmez verdi. Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Azeroğlu, yarışmaya katılan öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini kutladı.

 

 

 

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama