Bu sayfayı yazdır

Çamyayla’da Coşku Dolu Barbunya ve Fasulye Festivali

29 Ağu 2022
2145 defa

Üreticiye destek ürüne bereket anlayışıyla çalışmalarına devam eden Ödemiş Belediyesi, barbunya ve fasulyenin önemli üretim merkezlerinden Çamyayla Mahallesi’nde ilk kez Barbunya ve Fasulye Festivali düzenledi. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, üreticiye destek verip ürünleri tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Çamyayla Mahallesi’ndeki barbunya ve fasulye pazarında düzenlenen festivale CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Esnaf Odası Hülya Çavuş, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

ERİŞ: “ÜRETİCİMİZİ UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN”

Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu gerçekleştirilmesi ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalde konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, üretim yollarında rekor miktarda çalışmaya imza attıklarını, ilk örneği Mendegüme bölgesinde olan toptan üretici pazarlarıyla ürünün değerini koruduklarını ifade ederek, ürünleri vitrine çıkartan festivallerin de üretime destek çalışmalarının bir parçası olduğunu vurguladı. Eriş, “Festivalleri eğlence olsun diye değil ürettiklerimiz öne çıksın, üreticimizin sesini herkes duysun diye yapıyoruz. Biz her şartta üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Pandemi hepimize gösterdi. Üretici yoksa, köylü yoksa hayat da yok. Biz üreticimizi unutursak kalbimiz kurusun. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile birlikte ‘Başka bir tarım mümkün’ diyerek ürüne giden her yolu asfaltlamaya, ürünün değerinin korunması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

KILIÇ: “DERMAN BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİ”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da Ödemiş Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığın desteklenmesi adına önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Kılıç, “Pandemi ile birlikte çok zor günler geçirdik. Çiftçisi, köylüsü, emeklisi, çalışanıyla zor günler geçirdik. Yoksulluk derinleşti. Bu zor günlerde belediyelerimiz halkımızın yanında, halkımıza umut veriyor. ‘Üreticimiz başımızın tacı’ demek yetmiyor sadece. Çözümleri de ortaya koymamız gerekiyor. Tüm sıkıntıların çözümleri var. Bu çözümleri belediyelerimizde görüyoruz. Daha iktidar olmadan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ve ekibi, Ödemiş’te Mehmet Eriş ve ekibi genel iktidarın katkısı olmadan, sadece belediye imkanlarıyla önemli başarılara imza atıyor. Halktan yana, çiftçiden yana, emekten yana derman belediyeciliğinin en güzel örnekleri sergileniyor” dedi.

Çamyayla Mahalle Muhtarı Ali Uysal da böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Eriş’e ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e üreticimize verdikleri destekten ve kırsaldaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

EN GÜZEL BARBUNYA VE FASULYE YARIŞMASI

Festival kapsamında düzenlenen sırık barbunya yarışmasında Mehmet Dağlı birinci, Mehmet Öztürk ikinci, Feridun Gündoğdu üçüncü, Tayfun Kılınç dördüncü, Göksel Öztürk beşinci, Aydın Orhan altıncı oldu.

Oturak barbunya yarışmasında Cemil Özmen birinci, Abdullah Yavaş ikinci, Hüseyin Yaşdal üçüncü, Mehmet Özdemir dördüncü, Dursun Yıldız beşinci oldu. Yeşil fasulye yarışmasında da Tayfun Kılınç birinci, Ömer Özel ikinci, Ersin Dağlı üçüncü, Göksel Öztürk dördüncü, Mehmet Arslan beşinci, Akın Orhan da altıncı oldu. Dereceye giren üreticilere başarı belgesi ve ödüllerini CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş takdim etti.

MÜZİK ZİYAFETİ

Üst düzey kalitesiyle Ödemiş’ten yurdun dört bir yanına ulaşan barbunya ve fasulyenin vitrine çıktığı festivalde coşku müzikle birlikte zirveye çıktı. Ödemiş Belediyesi halkoyunları ekibi ve Ödemiş Yörük Efeler Kültür Derneği halkoyunları ekibi zeybek gösterisiyle büyük alkış aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği orkestrası solisti Lokman’ın söylediği türküler katılımcıları coşturdu. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, haftanın stresini pistte atan vatandaşların coşkusuna ortak oldu.

Ankaralı Serpil enerjik performansıyla müzik ziyafeti sundu. Ankaralı Serpil türkülerini Çamyaylalı kadınlarla birlikte söylerken festival hep bir ağızdan İzmir Marşı’nın söylenmesi ile son budu.

 

Resim Galerisi