Ödemiş Belediyesi, “Önce Sağlık” Deyip Dağları, Kayaları Aşıyor

31 Ara 2022
1974 defa

“Önce sağlık” anlayışı ile çalışmalarına devam eden Ödemiş Belediyesi, hasta ve yaşlı bireylere yönelik hasta nakil hizmetiyle vatandaşların zor zamanlarında yanında oluyor. 2022 yılında Ödemiş Belediyesi’nin hasta nakil hizmetinden 4951 kişi yararlanırken bu hastalardan birisi de kırsaldaki Suçıktı Mahallesi’nde zorlu arazi koşullarına rağmen evinden alınarak tedavisi için İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ne ulaştırılan Hatice Teyze oldu.

Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün hasta nakil hizmetleri 2022 yılında da yüksek bir tempoyla devam etti. Pandemi koşullarının hafiflemesiyle birlikte hasta nakil ve evde bakım çalışmalarına hız veren Ödemiş Belediyesi’nin tam teşekküllü hasta nakil araçlarıyla 2022 yılı boyunca 4951 vatandaş sağlık kurumlarına ulaştırıldı.

BOZDAĞLAR’DAN AYDIN DAĞLARI’NA KADAR HER YERE ULAŞIYORLAR

Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na kadar olan 1082 kilometrekarelik Ödemiş sınırları içerisinde her noktaya ulaşan Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak tedavisine hastanede devam edilmesi gereken vatandaşlardan Hatice Bilgin’i Suçıktı Mahallesi’ndeki evinden sarp arazi koşullarına rağmen hasta nakil aracına alarak şifa bulması için İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ne ulaştırdı.

Suçıktı’da olduğu gibi Ödemiş’in farklı bölgelerinde zorlu yollara, dağlara ve kayalara meydan okuyarak birçok hastayı şifa bulması için hastanelere ulaştıran Ödemiş Belediyesi’nin Nisan 2019’dan bu yana gerçekleştirdiği hasta nakil işlemi 9083’e ulaştı.

EVDE BAKIM HİZMETLERİNDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Tam teşekküllü hasta nakil araçlarıyla her gün ortalama 15 hastanın Ödemiş’te ve İzmir’de bulunan sağlık kurumlarına naklini sağlayan Ödemiş Belediyesi, Evde Sağlık Hizmetleri konusunda 2022 yılının son günlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ile protokol imzaladı.

Bu protokolle yeni bir dönem başlarken Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yıl boyunca 1712 vatandaşa evde sağlık hizmeti verdi. Nisan 2019’dan bu yana evde sağlık hizmetlerinden 6642 vatandaş yararlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ile birlikte yürütülen Evde Bakım Hizmetlerine 293 80 20 numaralı telefon üzerinden ulaşılabiliyor.

İZMİR’DEKİ HASTANELERE ÜCRETSİZ RİNG SEFERLERİ YAPILIYOR

Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2019 yılından itibaren startını verdiği İzmir’e ücretsiz ring seferleri de büyük ilgi görüyor. İhtiyaç sahibi oturan hastalar için tahsis edilen bir araçla İzmir’deki hastanelere yönelik olarak düzenlenen ücretsiz ring seferi hafta içi günlerde sabah erken saatlerde yapılıyor. Ödemişliler, (0 232) 544 70 04 numaralı telefondan Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne ulaşarak ring seferleriyle ilgili bilgi alabiliyor.

ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ

Pandeminin zor günlerinde her hafta pazaryerlerinde dezenfektan noktaları kurup maske dağıtımı gerçekleştiren, ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon çalışmalarını periyodik hale getiren Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, pandemi sonrası yeni dönemde psikolojik danışmanlık hizmetleriyle de Ödemişlilerin yanında oldu. 2022 yılında Ödemiş Belediyesi’nin ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetinden 176 vatandaş faydalandı.

GEZİCİ SAĞLIK ÜNİTESİ KÖY YOLLARINDA

Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri merkezdeki faaliyetlerin yanı sıra “Gezici sağlık ünitesi” adı verilen midibüsle de kırsal mahallelerde şeker ve tansiyon ölçümlerini sürdürüyor. Özel olarak dizayn edilen araçta genel sağlık bilgilendirmelerinin yanı sıra ücretsiz psikolojik danışmanlık desteği de veriliyor. Sağlık yönüyle ihtiyacı bulunan kişilerin tespiti ve ilgili sağlık kurumlarına yönlendirilmeleri sağlanırken ayrıca yaşlı ve bakıma ihtiyacı bulunan kişilerin de huzurevi, sosyal hizmetler ve bakımevlerine yönlendirmesi yapılıyor.

UYUŞTURUCUYA KARŞI “BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL” KAMPANYASI SÜRÜYOR

Ödemiş Belediyesi, uyuşturucu madde bağımlılığına karşı koruyucu ve önleyici faaliyetler konusunda farkındalık oluşturmak ve her yaştan vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla yürütülen çalışmalara Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleriyle destek veriyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kahvehanelerde broşür dağıtıp bilgilendirme yapıyor.

ERİŞ: “HAYATIN HER ALANINDA YANINIZDAYIZ”

“Hizmetlerimizle hayatın her alanında hemşehrilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Merkezde ya da kırsalda; Horzum’da, Çayır’da, Yeşilköy’de, İlkkurşun’da, Artıcak’ta, Suçıktı’da ya da Kemenler’de hiç fark etmiyor. Biz her koşulda zordaki hemşehrilerimizin yanında olmayı bir görev biliyoruz. Yeri geliyor her gün hastaneye ya da özel eğitim merkezine ulaşması gereken bir vatandaşımızın yolunu iğneyle kuyu kazar gibi açıyoruz, yeri geliyor hastalarımızı coğrafi koşullar gereği en zorlu noktalardaki evlerinden alıp şifa bulması için hastanelere ulaştırıyoruz.

Çünkü biz başından beri ‘Ödemiş bizim evimiz, biz büyük bir aileyiz’ diyoruz. Bizim önceliğimiz hayat ve hayatlara dokunmak.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz hasta nakil ve evde sağlık hizmetleriyle hemşehrilerimize zor zamanlarında destek veriyor. Pandemi döneminde koşullar itibariyle yavaşlayan bu çalışmalar, riskin azalmasıyla birlikte yeniden hız kazandı. Halkımızın sağlığını düşünerek İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanemizle ‘Evde Bakım Hizmetleri’ protokolü imzalayıp bu hizmetlerin kapsamını genişlettik. Hemen her gün hemşehrilerimizi İzmir’deki hastanelere ulaştırıyoruz. Kırsalda gezici sağlık ünitemizle taramalar gerçekleştiriyoruz. Uyuşturucuyla mücadele konusunda bilgilendirici çalışmalarımıza kahvehanelerden başladık. Ekiplerimizi bu anlamda özveri dolu çabaları için kutluyorum” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama