Başkan Eriş Deprem Bölgesinde

10 Şub 2023
2587 defa

Tüm Türkiye’yi yasa boğan, 10 ilimizde yıkımlara yol açan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri sonrası yaraların sarılması için başlatılan çalışmalara Ödemiş Belediyesi tüm imkanlarıyla destek veriyor. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, çalışmalara destek vermek üzere Hatay’a gitti.

Ödemiş Belediyesi’nin deprem bölgesindeki temel ihtiyaçların karşılanmasına katkı sunmak üzere başlattığı yardım kampanyası sürerken Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş depremden en çok etkilenen merkezlerden olan Hatay’ın ilçelerinde çalışmalara katıldı.

“KELİMELER YETERSİZ KALIYOR”

İhtiyaç sahibi depremzedelere yardımların ulaştırılması çalışmalarına destek veren Başkan Mehmet Eriş, “Büyük bir afetle karşı karşıyayız. Buradaki durum karşısında kelimeler yetersiz kalıyor. Yüreğimiz yanıyor. Yurdumuzdan ve dünyanın dört bir yanından arama-kurtarma ekipleri, enkazlarda bir umut gelecek sesleri bekliyor. Yoğun bir çaba söz konusu ancak afetten etkilenen alan çok büyük. Bizler elimizden geldiği kadarıyla tüm kurumlarımızla birlikte yaraları sarmaya çalışıyoruz. Yıkım çok büyük. Buradaki çalışmaların daha koordineli ilerlemesi gerekiyor.

ÇADIR, HAZIR GIDA, KÜÇÜK TÜP İHTİYACI VAR

Ödemiş Belediyesi olarak bir adet ambulansımız ve sağlık ekiplerimiz, iş makinesi operatörlerimiz ve AFAD gönüllüsü personellerimizle buradaki çabalara destek veriyoruz. Ödemişlilerin büyük destekleriyle bölgeye ulaştırılan yardımların dağıtımı da sürüyor. Ancak burada öncelikli ihtiyacın konserve ve hazır pişmiş gıdalar olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü imkan yok. Bizler de kuru fasulye, bulgur gibi birçok bakliyat getirdik ama bunları pişirecek ocak, tüp yok. Buraya yardım yollamak isteyen vatandaşlarımızın hazır, konserve gibi hemen tüketilebilecek gıdaları göndermelerini rica ediyoruz. Çadır ihtiyacı da çok büyük. Yine aynı şekilde ısınmada da ve yemek pişirmede kullanılabilecek küçük tüp ihtiyacı da çok fazla. Çetin kış şartları da durumu daha da zorlu bir hale getiriyor. Bir an önce çadırkentlerin kurulması lazım. Hasarlı evlere girilmemesi gerektiği için barınma problemi de giderek büyüyor. İzmir Büyükşehir Belediyemizin depremden etkilenen 4 ilde kuracağı koordinasyon merkezlerine biz de destek sağlayacağız.

Bir yandan Ödemiş’e ve çevremizdeki ilçelere dönmek isteyen depremzede hemşehrilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yine de yardım kampanyalarına destek verecek vatandaşlarımızın hazır gıda, konserve, çadır, şişe su, küçük tüp, çocuk bezi, hijyenik ped, hijyen malzemeleri, battaniye gibi öncelikli ihtiyaçları göz önünde bulundurmalarını rica ediyoruz.

Çok acı ve zor günlerdeyiz. Bu zor günleri dayanışmayla, daha koordineli çalışmalarla aşacağız. Bu zor zamanları aşmak kadar yaşanan acılardan ders almak ve afetlere karşı hazırlık çalışmalarımızı gözden geçirmek de hayati öneme sahip olacaktır. Ancak şu an hepimiz birlik-beraberlik içerisinde zor durumdaki her bir yurttaşımızın yanında olmak zorundayız. Bu anlamda deprem felaketlerinde yitirdiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalanlara sabırlar diliyorum” dedi.

Deprem felaketinin yaşandığı 6 Şubat’tan bu yana yardım kampanyasını sürdüren Ödemiş Belediyesi,  hayırsever Ödemişlilerin yardım malzemelerini kendi araçları ve gönüllülerin kamyon ve TIR’ları ile deprem bölgesine ve İzmir’deki toplama merkezine ulaştırıyor. Şimdiye kadar 5 aracı Hatay’a, 2 aracı Adana’ya, 1 aracı Kahramanmaraş-Elbistan’a ve 34 aracı da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Fuar İzmir’deki toplama merkezine ulaştıran Ödemiş Belediyesi’nin yardım kampanyasında gönüllüler de yardımların ambalajlanması ve araçlara yüklenmesi çalışmalarında görev yaparak dayanışmanın duygulandıran örneklerini sergiliyor. Şimdiye kadar deprem bölgesi ve İzmir’deki toplama merkezine 42 araç gönderildi.

Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden 1 adet tam teşekküllü ambulans, görevli personelle birlikte Hatay’daki yaralıların sağlık kurumlarına ve hava ambulansına sevk edilmesi çalışmalarına destek verirken Ödemiş Belediyesi ve ilçedeki kamu kurumlarında görev yapan personelin yer aldığı Ödemiş AFAD gönüllüleri ekibi bölgede çalışmalara katıldı. Ödemiş Belediyesi Arama Kurtarma ekibi (ÖDAK) Hatay’a ulaştı. Ödemiş Belediyesi’nde görev yapan iş makinesi operatörleri de çalışmalar da yer alıyor.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama