21. Ödemiş Deve Güreşleri Yapıldı

13 Mar 2016
3738 defa

Ödemiş’te geleneksel ata sporları için özel alanlar yapılacak

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, ata sporlarımızın gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla geleneksel spor alanlarının yapılacağını belirtti.

Bu yıl 21.’si düzenlenen deve güreşi 13 Mart Pazar günü Konaklı Arenasında yapıldı. Ege ve Marmara bölgesinden çok sayıda devenin katıldığı organizasyona vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Belediye Başkanı A.Mahmut  Badem, İlçe Jandarma Komutanı Muharrem Aydın, meclis üyeleri, daire müdürleri, komşu ilçelerin meclis üyeleri ve deve güreşi sevenler katıldı.

Arenadaki tüm katılımcıları meclis üyeleriyle birlikte selamlayan Başkan Mahmut Badem; “Ata sporlarımız bizim kültürümüzü yansıtıyor. Yörük kenti Ödemiş’te bu yıl 21. Deve Güreşini gerçekleştiriyoruz. Bugün burada her yaştan insanımız var. Vatandaşlarımız hafta sonunu en iyi şekilde değerlendiriyor. Hem piknik yapıyorlar, eğleniyorlar hem de güreşleri izliyorlar. Bu alanların yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Geleneksel ata sporlarımızın daha geniş bir alanda tüm ihtiyaçları karşılayabilecek kapasitede rahatlıkla yapılacağı bir mekan yapacağız. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yaklaşık 100 devenin katıldığı güreş, gün boyunca heyecanlı anlara sahne oldu. Daylak, baş ve baş altı kategorinde düzenlenen güreşlerde kazanlara çeşitli hediyeler verildi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama